31 mars 2015

Vi behöver alla en klapp på magen ibland

"Vi behöver alla en klapp på magen ibland."
Ibland när livet är tungt så hjälper det med en ordentlig klapp på magen. Så även för denna kalv som finns på ett djurhem i Tyskland. 2 minuter och 45 sekunder av ren harmoni.

27 mars 2015

Like a..

"Like a.."
I Djurens Rätts julkalender på Facebook förra året så handlade lucka nummer 8 om hunden Laika, en hund vars öde har berört väldigt många. Så även gruppen Red Nova.

Deras senast singel "Like a.." släpptes idag och handlar om den hemska uppskjutningen av hunden Lika och videon vill illustrera detta på ett konstnärligt sätt.

Videon har skapats av bandets trummis Simon Hjortek som tidigare gjort musikvideos till b.la. Nina Persson från The Cardigans och Charlie Grant.

17 mars 2015

Anchor - hypad hardcore och engagerade djurrättsförespråkare

"Anchor - hypad hardcore och engagerade djurrättsförespråkare."
De gör hajpad hardcore och är nu aktuella med nytt album. Anchor är dessutom engagerade djurrättsförespråkare, möt gitarristen Mattias Rasmusson inför den stundande världsturnén.


Sedan starten 2007 har de gjort sig ett namn bland fans av hardcoremusik världen över, i april släpps deras fjärde album Distance & Devotion.

– Det känns sjukt skönt att skivan är på väg. Vi har lagt en hel del tid och massor av hjärta på att skriva och spela in den. Nu vill vi bara komma ut och spela live igen, säger gitarristen Mattias Rasmusson.

Medlemmarna i Anchor är dessutom djurrättsförespråkare. De har flera samarbeten med Djurens Rätt i bagaget, Mattias understryker att bandet vill erbjuda mer än bara takt och ton.

– Djurrättsidéerna är något vi är stolta över och gärna delar med oss av, både i låtar, på scenen och i möten. Vi väntar inte på att saker ska komma till oss. Det enda som behövs är en bra idé så kör vi!


Med fler än 450 spelningar i över 40 länder är Anchor en av Sveriges mest beresta musikgrupper, vilket gjort att de hittat flera veganska pärlor i världen.

– Huvudbehållningen för mig har alltid varit att få testa nya saker och träffa peppade veganer världen över. I Europa är Yellow Sunshine i Berlin ett burgarhak vi alltid stannar till vid när vi är i stan. Zeus, även det i Berlin är en grymt bra pizzeria som var tidiga med vegansk ost. När vi spelar i Hamburg går vi alltid till en glassbar i St Pauli. Jag minns aldrig namnet, men alla i området känner till det. Nyss var vi på en nyöppnad restaurang i Zürich som heter Elle’n’Belle. Är du i Schweiz, kolla in den!

Anchor är ett av få svenska band som turnerat i den indonesiska övärlden, trots detta har de passerat under medias radar.

– Det är förmodligen för att vi spelar ickekommersiell musik och att vi gör allting själva, allt från att ordna med turnéer till att släppa skivor. Vi har inte förlitat oss på stora skivbolag och det gör att vi inte behöver kompromissa med vårt budskap. Det innebär samtidigt att vi inte har draghjälp av skivbolagens PR-maskiner. Men vi har aldrig känt något behov av det, utan vi har hittat våra egna vägar och det har tagit oss ett par varv runt jorden nu.

Resan fortsätter för Anchor. I april väntar tio spelningar i Kina och i maj gör de tio spelningar i Europa.

Text: Benny Andersson

TÄVLA OCH VINN!

Tipsa oss om en vän som skulle ha nytta av ett gratis vegetariskt inspirationspaket från Djurens Rätt. Maila oss personens namn och adress till webb@djurensratt.se, så skickar vi ett brev med bästa vegopeppet! Vi lottar ut Anchors nya skiva Distance & Devotion till fem av de personer som tipsar om en vän.

11 mars 2015

Friska djur avlivas i onödan!

"Friska djur avlivas i onödan!"
Sprang på den här rubriken i DN idag... Och vi vet.

6 mars 2015

Att fira fria elefanter

"Att fira fria elefanter."
Har skrivit om vikten av att fira framgångar via fler olika tillfällen här i bloggen genom åren. Positiva saker resulterar i fler positiva saker, det är jag helt övertygad om. Människor gillar att vara en del av något framgångsrikt, det är inte hur många människor som helst som orkar stånga huvudet blodigt ett helt liv.

Tänkte på detta igår när nyheten om att den amerikanska cirkusen Ringling Bros. slutar med elefanter kom. Eller så underskattade jag symboliken i detta beslut för den amerikanska djurrätts- och djurskyddsrörelsen? För det har varit ett firande och hurrande av sällan skådat slag, vilket var väldigt inspirerande att ta del av härifrån Sverige.

Kändisar hurrade och serierutor ritades:



Längst i firandet gick nog organisationen HSUS som i sin blogg kallade beslutet för ett "Berlin Wall Moment for Animal Protection" och skrev:
"And now, just like that, the company announces it will cease, by 2018, its use of elephants in circuses. Get the confetti and streamers. Grab the kids and the dog. Put on the party hat. Head over to the parade. Jump on what remains of the fallen wall and raise your arms."

Vem blir inte inspirerad av att åstadkomma ännu mer bra saker efter det där?! Så bra där USA. Både för ett bra beslut och för att fira framgångar så som de ska firas!

PS. Jag vet att elefanterna inte "blir fria". Men utifrån förutsättningarna får det nog ändå ses som det bästa alternativet.