3 november 2014

Veganboomen slår rekord på Google

"Veganboomen slår rekord på Google."'
I april förra året skrev vi om hur antalet sökningar på ordet "vegan" på Google slog nytt rekord i mars 2013. Men sedan dess kan vi konstatera att det rekordet inte är ett rekord längre. Oktober 2014 är den nya rekordhållaren, och innan dess har kurvan fortsatt att gå uppåt.

Här är aktuell statistik, och som ni ser är det fler och fler (och fler än någonsin) som googlar veganism. Häftigt!




Här är motsvarande statistik för Sverige, där vi kan se en försiktigt stigande statistik - och sedan en booooom. Tack för den LRF Mjölk.

3 kommentarer:

 1. Är statistiken pålitlig för "ofärdiga" månader? Jämför Norge som störtdyker till 0 i november www.google.com/trends/explore?#q=vegan&geo=NO&cmpt=q
  Det är nog först längre fram som bättre siffror för november kommer.

  Men anta att det är ett stort hopp uppåt. Är inte så säker på om det då är händelsen när LRF Mjölk sköt sig i foten (förlåt, stämde Oatly ska det stå) som är orsak. En annan kandidat är att Skavlan, ett av de mest sedda programmen, i fredags sände en intervju med Chrissie Hynde som faktiskt till stor del handlade om vegetarism/djurrätt. Har aldrig någonsin sett djurrättsfrågor få så mycket tid i ett samtal i en så populär talkshow.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, nej - det är den säkert inte. Men tendensen är ju uppåtgående från 2013 oavsett hur resultatet för november blir. Blir intressant att se.

   Bra poäng med Chrissie Hynde. Min LRF Mjölk-analys var inte superdjup, det finns säkert fler saker som spelar in.

   Radera
  2. Och veckan innan var Pamela Anderson hos Skavlan och pratade djurrätt.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.