10 september 2015

Det vi inte skrev

"Det vi inte skrev."
Vi har debatterat minkar i Svenska Dagbladet de senaste dagarna. Vårt första inlägg hade rubriken ”Stark opinion för att stänga minkfarmer” - och i samband med vårt debattinlägg så släppte vi en ny opinionsundersökning som visar att motståndet mot pälsdjursfarmer i Sverige är fortsatt starkt: 8 av 10 svenskar vill se ett förbud.

Någon dag senare svarade Svensk Mink, som pratade om lögner etc. I vår replik - med rubriken "Minknäringen saknar helt folkligt stöd” - besvarar vi deras kritik mot vår ursprungliga debattartikel.

Läs gärna alla tre om du vill skapa dig en aktuell bild av debatten just nu. Vill du ha en sammanfattning så säger jag som Hans Rosling: vi har rätt, de har fel.

En sak som vi dock inte skrev i våra debattartiklar rör ett argument som pälsbranschen återkommer till. De refererar nämligen ofta till en egen opinionsundersökning som de menar visar att detta inte är en viktig fråga för svenska folket. Så här skriver Svensk Mink:
"Betydligt mer intressant, inte minst för våra politiker, var ett annat svar i samma undersökning - svaret på frågan om hur viktig Djurens rätts fråga om ett förbud mot minklantbruk var för dem. Sju av tio svarade att det inte är någon viktig fråga alls.
Om det sedan stämmer, som minkbranschens representant Johan Dalén skriver, att pälsdjursfarmer (eller minklantbruk på pälsbranschspråk) inte är en viktig fråga för svenska folket - ja, då är väl saken ganska enkel: ingen skulle sakna minkfarmerna om de försvann. För de över en miljon minkarna som varje år dödas i svensk vore det däremot en väldigt stor förbättring.

Ytterligare ett argument för ett förbud alltså.

3 kommentarer:

  1. Johan Dahlén är mkt representativ person för näringsidkare som sysslar med t ex minknäring, han vet väldigt lite om djurs behov av naturligt beteende, smärta, känslor överhuvudtaget, vad som gäller för honom är endast vinning.

    SvaraRadera
  2. vill dessutom ge en eloge till Peter Nilsson som så påpassligt tar upp sådana inlägg som J Dahléns.

    SvaraRadera
  3. Vill dessutom lägga till Johan Dahléns inlägg, där han även menar att Djurrättsalliansen begår kriminella handlingar. Jag tycker att han skulle besinna sig en gång till innan han skriver..

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.