22 oktober 2008

Kul att sparka hund?

Just nu går en reklamfilm för värktabletten Pronaxen, där en lite enerverande Jack Russell-Terrier sparkas iväg av en irriterad matte.

Jag har fått mail som kritiserar reklamfilmen, och Pronaxen/Orion Pharma AB svarar på kritiken, och förklarar hur hundarna behandlades under inspelningen, på sin hemsida. (Det är "naturligtvis" ingen riktigt hund som sparkas iväg.)

Jag kan tycka att det faktum att någon hund inte skades i inspelningen är en sak, men att man använder metaforen att sparka iväg hunden som ett sätt att slippa smärta är ändå ett problem.

Man ska inte sparka på hundar så de flyger iväg, och det är inte roligt att se det i en reklamfilm. Jag är rätt säker på att en reklamfilm med en irriterande människa inte skulle sluta med att personen ifråga skulle blivit nersparkad (eller?) och om en hund känner smärta är det lika fel att utsätta hunden för denna behandling.

Gör om, gör rätt.

1 kommentar:

  1. Jag tror verkligen att en reklam kan sluta med en människa som blir nersparkad, och det vore minst lika roligt som en hund som blir dito.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.