21 maj 2014

Expressen om biffen

"Expressen om biffen."
Om du inte läser något annat idag så läs i alla fall detta: Biffen är ingen frihetssymbol 
4 kommentarer:

 1. Ingen särskilt bra text från ett djurrättsperspektiv. Expressen osynliggör att djur är individer med rättigheter. Biffen är ingen frihetssymbol eftersom produktionen förslavar och dödar, punkt slut.

  SvaraRadera
 2. off topic: Nu har alla svenska riksmedier i två dagar haft inslag med massa politiker som uttalat sig om danska industriers uppfödning av grisar. Var är Djurens Rätt i den här diskussionen? Jag vill se att organisationen i just de här situationerna på bred front för fram ett djurrättsperspektiv och argumenterar för att det bästa är att inte äta något kött alls.

  SvaraRadera
 3. Linda Björklund23 maj 2014 13:17

  Hej!
  Med anledning av önskemål från Anonym så vill jag säga något kort om vad Djurens Rätt gör i frågan om grisarna. Vi har nyligen släppt rapporten "Böka på betong", en rapport om grisarna i köttindustrin. Djurens Rätt anser att grisarna har rätt till sina liv och att de inte ska födas upp och dödas för kött. Vi arbetar samtidigt för förbättringar för de grisar som hålls idag för köttproduktion. Rapporten finns här: http://www.djurensratt.se/sites/default/files/bokapabetong.pdf. Här kan du läsa en debattartikeln som berör både rapporten och debatten om att grisarna har det så mycket bättre i Sverige än i andra länder; http://www.foodmonitor.se/foodmonitorplus/pdfartiklar/myten-om-den-svenska-grisen. Ur artikeln: "Det finns inget djurvänligt kött. Just nu trängs hundratusentals
  grisar i mörka och smutsiga lokaler, där de kommer tillbringa
  hela sin korta levnad för att sedan köras till slakt. De vet inte
  om att de lever i ett land som anser sig ha en överlägsen
  grisskötsel, och det spelar dem knappast någon roll att det
  finns grisar som har det ännu sämre någon annanstans.
  Svensk djurindustri och svenska politiker måste sluta skylla på
  att andra länder är sämre, och istället utgå från djurens behov." I Danmark har också rapporten nyligen uppmärksammats: http://www.dn.se/ekonomi/svinhugg-gar-igen-dansk-moteld-efter-griskritik/, http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/05/22/0522191746.htm

  Med vänliga hälsningar,
  Linda Björklund
  Etolog och ansvarig för frågor om djuren i livsmedelsindustrin
  Djurens Rätt

  SvaraRadera
 4. Hej Linda och tack för svaret. DjR:s rapporter är jättebra och användbara, jag är som medlem väldigt glad att ni tar fram dom. Det jag efterfrågade i min kommentar igår var mer utspel utåt nu i dagarna när så många politiker börjat uttala sig om grisar. Varje gång ett sånt läge uppstår håller jag tummarna för att få se någon från djurens rätt i Aktuellt, i morgonsofforna, på DN-debatt och så vidare. Att rapporten lyfts upp fram nu i danmark och DN hade jag inte sett, tack för länkarna!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.