17 mars 2015

Anchor - hypad hardcore och engagerade djurrättsförespråkare

"Anchor - hypad hardcore och engagerade djurrättsförespråkare."
De gör hajpad hardcore och är nu aktuella med nytt album. Anchor är dessutom engagerade djurrättsförespråkare, möt gitarristen Mattias Rasmusson inför den stundande världsturnén.


Sedan starten 2007 har de gjort sig ett namn bland fans av hardcoremusik världen över, i april släpps deras fjärde album Distance & Devotion.

– Det känns sjukt skönt att skivan är på väg. Vi har lagt en hel del tid och massor av hjärta på att skriva och spela in den. Nu vill vi bara komma ut och spela live igen, säger gitarristen Mattias Rasmusson.

Medlemmarna i Anchor är dessutom djurrättsförespråkare. De har flera samarbeten med Djurens Rätt i bagaget, Mattias understryker att bandet vill erbjuda mer än bara takt och ton.

– Djurrättsidéerna är något vi är stolta över och gärna delar med oss av, både i låtar, på scenen och i möten. Vi väntar inte på att saker ska komma till oss. Det enda som behövs är en bra idé så kör vi!


Med fler än 450 spelningar i över 40 länder är Anchor en av Sveriges mest beresta musikgrupper, vilket gjort att de hittat flera veganska pärlor i världen.

– Huvudbehållningen för mig har alltid varit att få testa nya saker och träffa peppade veganer världen över. I Europa är Yellow Sunshine i Berlin ett burgarhak vi alltid stannar till vid när vi är i stan. Zeus, även det i Berlin är en grymt bra pizzeria som var tidiga med vegansk ost. När vi spelar i Hamburg går vi alltid till en glassbar i St Pauli. Jag minns aldrig namnet, men alla i området känner till det. Nyss var vi på en nyöppnad restaurang i Zürich som heter Elle’n’Belle. Är du i Schweiz, kolla in den!

Anchor är ett av få svenska band som turnerat i den indonesiska övärlden, trots detta har de passerat under medias radar.

– Det är förmodligen för att vi spelar ickekommersiell musik och att vi gör allting själva, allt från att ordna med turnéer till att släppa skivor. Vi har inte förlitat oss på stora skivbolag och det gör att vi inte behöver kompromissa med vårt budskap. Det innebär samtidigt att vi inte har draghjälp av skivbolagens PR-maskiner. Men vi har aldrig känt något behov av det, utan vi har hittat våra egna vägar och det har tagit oss ett par varv runt jorden nu.

Resan fortsätter för Anchor. I april väntar tio spelningar i Kina och i maj gör de tio spelningar i Europa.

Text: Benny Andersson

TÄVLA OCH VINN!

Tipsa oss om en vän som skulle ha nytta av ett gratis vegetariskt inspirationspaket från Djurens Rätt. Maila oss personens namn och adress till webb@djurensratt.se, så skickar vi ett brev med bästa vegopeppet! Vi lottar ut Anchors nya skiva Distance & Devotion till fem av de personer som tipsar om en vän.

2 kommentarer:

 1. Jag vill uppmärksamma honom:

  http://www.boredpanda.com/fukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura/

  Här är hans hemsida:

  http://ganbarufukushima.blog.fc2.com/

  //Eija

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Här kommer en upplysning som jag hoppas att du/ni vill ta del av.

  Det försvinner hundar varje dag i vårt land. Vissa stjäls av hundvakten, vissa springer bort efter att ha blivit skrämda av ljud och andra sticker på haren i skogen. Ibland ser man aldrig hunden igen och matte och husse får leva med ovissheten för resten av sina liv…

  MEN, många gånger kommer dom till rätta igen. Detta tack vare alla frivilliga som hjälper till att sprida information, som söker eller som gör något annat som underlättar för att hunden ska komma hem igen.

  Kanske finns det någon hund som är bortsprungen i ditt område och du kanske kan tänka dig att hjälpa till att söka? Eller bara hålla ögonen öppna?

  På den nystartade webbplatsen www.saknadehundar.blogg.se kan du hitta information om saknade hundar runt om i landet.

  Tack på förhand, för engagemang och för att du tar del av information.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.