14 maj 2013

Amelia Andersdotter om djurkonsumtion

"Amelia Andersdotter om djurkonsumtion."
Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter är senast ut i P3-programmet Christers Mortaltest. Och när det kommer till vår rätt att döda och äta djur så lyckas hon inte utmärkt med sitt resonemang - filosofen Bengt Brulde, som delar ut betyg i moraltestet, kallar det ”fullständigt åt pipan dåligt”.

Och nog är det svajigt. Hennes argument handlar ungefär om att "allt liv är lidande", att det "beror lite grann på omständigheterna", att "naturen funkar så". Och sen kommer en intelligensbarriär fram (men bara när det gäller smarta människor jämfört med mindre smarta djur, inte smarta människor jämfört med mindre smarta människor).

Det har sagts förr ett par gånger, men tål att sägas igen. Visst är det märkligt att väldigt skärpta människor blir väldigt oskarpa just när det kommer till djur.

Moraltestet går att lyssna på här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3130&grupp=7777&artikel=5528114

1 kommentar:

  1. Jag ger förvisso inte Brülde högsta betyg för hans eget resonemang vad beträffar att gå över till vegokost (läs hans "Hur viktigt är det att vara lycklig?"), men här har han helt rätt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.