6 maj 2013

Erlandsson får kritik på SvD:s Brännpunkt

"Erlandsson får kritik på SvD:s Brännpunkt."
Idag skriver riksdagsledamoten Jens Holm (V) på SvD:s debattsida Brännpunkt om den nya djurskyddslagen, utifrån Djurrättsalliansens avslöjande bilder på kalkoner: Erlandsson bröt sitt löfte om djurskyddet.
"I regeringens lista över kommande lagförslag, propositioner, lovade Eskil Erlandsson att han senast den 26 mars i år skulle ha lagt fram propositionen ”Ändringar i djurskyddslagen”. Detta baserat på den omfattande djurskyddslagsutredningen.

Men så blev det inte. Eskil Erlandsson lade inte fram någonting alls. Han bröt sitt löfte! Vi engagerade politiker i riksdagen känner oss lurade och fick ingen motivering från ministern. Den nya djurskyddslagen är helt enkelt skjuten på obestämd framtid. Om det någonsin kommer någon ny djurskyddslag vet vi alltså inte… Enligt politikskvallret har Eskil Erlandssons saktfärdighet att göra med splittringar inom regeringen samt påtryckningar utifrån, inte minst från de som föder upp, transporterar och slaktar djur i Sverige. Enligt dessa kan en skärpning av djurskyddslagen innebära försämrad lönsamhet för deras verksamhet.

Det här håller inte. Vi vill aldrig mera se bilder på plågade djur från svensk djurindustri. Det är inte värdigt Sverige och framför allt är det inte värdigt djuren. Djuren förtjänar respekt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.