4 december 2013

En blogguppsamling den 4 december

"En blogguppsamling den 4 december."
Bloggandet fortsätter vara smått sporadiskt, ber om ursäkt för det. Nu senaste har t.ex. det här med angora och grisar kommit i vägen. Och så får det nog bli. Men, men. Istället kommer här en liten blogguppsamling av saker jag sprungit på sista tiden. (Och det är som vanligt väldigt USA-inspirerat, vilket stör mig. Jag måste komma på ett sätt att få det att inte bli så, det får bli ett nyårslöfte. Men undrar om jag inte gav samma löfte förra året…hm.)

I senaste numret av vår tidningen hade vi med en artikel om hur vegomarknaden expanderar i Sverige. Väldigt spännande. Här är ett nyhetsinslag från USA om att det boomar även där. Bl.a. sägs det i inslaget att 6,6 miljoner amerikaner firade en vegansk thanksgiving. Det är rätt många det.

Några som gått och blivit veganer nyligen är Al Gore, Beyonce och Jay Z (de två senare baserat på detta). Rätt fräsigt.

Inte vegan men väl vegetarian är Bianca Kronlöf, som genomgick P3 Christers Moraltest häromdagen: "Det är bättre för världen att vara vegetarian". Japp, det är det.

Ni känner väl till den här "No Animals Were Harmed"-texten som vi alla tittar efter i eftertexterna till varje amerikansk film? Här framförs viss kritik mot märkningen. Inte så långt eller utförligt, men kan vara bra att känna till.

Avslutningsvis så blev vi uppmärksammade på den här leksaken från Leklust. Vad tycker du, bu eller bä? Jag kan inte riktigt bestämma mig.


Å ena sidan, lika bra att inte hymla hur djuren transporteras på väg till slakt. Att vi vet kan bara vara bättre. Å andra sidan, är det roligt, något att leka med, när djur transporteras på väg mot att bli en biff eller korv?

1 kommentar:

 1. NYHET om Green n’ Lean
  Vegetarisk ekologisk mat efterfrågas alltmer av hälso- och miljöintresserade konsumenter.
  Därför lanserar Green n Lean den nya generationen vegetarisk (vegan) mat vars unika näringsegenskaper och näringstillgänglighet tillmötesgår de allt hårdare kraven på ett hälsolivsmedel som passar alla - inte bara vegetarianer.
  Green n Leans svenska ekologiska produkter erbjuder en smakrik kost som förädlats på ett unikt och naturligt sätt, fritt från allergener som soja, gluten, nötter, sesam m.m. och utan E-nummer eller andra tillsatser av något slag.
  Mer om Green n’ Lean på www.green-n-lean.se
  P.S. Green n’ Lean blev ett av tre företag som nominerats till Garant Ekostjärna 2014.
  Vinnaren utses på Ekogalan på Grand Hotell i Stockholm 30 januari.
  Besök www.ekoweb.nu/?p=11221 för detaljerad information

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.