15 december 2013

Ledarnas helg

"Ledarnas helg."
Detta var onekligen ledarnas helg denna helg.

Först var det en ledare i DN med rubriken Våga titta in i ladugården:
"Oavsett svaret på själva grundfrågan, om det är försvarbart att föda upp och slakta kännande varelser för gommens skull, finns det etiska tveksamheter kring dagens kött­produktion.

Den senaste tiden har SVT i en rad inslag berättat om djur som far illa. Om kycklingar som trängts in i överfulla lastbilar, klämts ihjäl eller dött av syrebrist. På slakterier har levande kycklingar hittats i behållare med döda djur. I ett annat reportage berättades om grisar som vadar runt i avföring, med såriga öron och svansarna avbitna.

Men vi är vana vid det här laget. Man förfasar sig en liten stund och sedan går man till affären och handlar om inte den billigaste så den näst billigaste kycklingfilén. Och julskinkan är förstås inte förhandlingsbar."
Men julskinkan bör vara förhandlingsbar menar sen Somar Al Naher på Aftonbladets ledarsida. Hon skriver att vi bör ge det "vegetariska alternativet en chans", för "hälsans, klimatet, plånboken och djurens skull". Och som alternativ till julskinka bjuder hon på recept på revbensspjäll och äppelglaze.

Heja ledare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.