28 mars 2014

Från noll till tre poddar om vego

"Från noll till tre poddar om vego."
För något år sedan (eller två, eller en månad – när man blir äldre blir saker betydligt svårare att komma ihåg) gick jag och småbeklagade mig över att det fanns en miljon poddradioprogram om sport (varenda lag med självaktning har ju en egen podd vid det här laget, större lag har fler än en) men inte en enda om djurrätt och vego.

Eller inte på svenska i alla fall, flera internationella poddar om veganism finns ju, där jag lyssnat på Our Hen House och en till, med en man och en kvinna, som slutade publicera nya avsnitt efter ett tag, och nu minns jag inte (ser ni, det är kroniskt) vad den hette… Många av er känner säkert till fler än vad jag gör.

Men hux flux så finns det inte mindre än tre svenska veganpoddar, vilket ju är väldigt roligt!
Först ut var Veganprat, en podcast om att djurrätt och att vara vegan. En stor favorit hos mig för det allra mesta, och om du inte redan lyssnar på Sara och Staffan så borde du göra det.

Sedan kom Vegan för fan, då kände jag mig gammal och tyckte att namnet var onödigt och gjorde det hela ointressant, så jag har inte lyssnat på den. Har ett antal poddar jag följer, om olika ämnen, och namnet föll mig inte i smaken så jag valde bort den helt enkelt. Så kan det gå. Men den är säkert bra.

Och nu finns en tredje, Sa du vegan?. Den görs av Truls och Marit och de pratar om mat, vad de äter, hur de lagar det de äter samt vad det finns att äta, främst i Malmö, men också på andra platser i världen.

Verkligen grymt att det finns drivna och duktiga personer som ser till att den svenska vegovärlden även finns i podradioformat! Bra gjort – och kombinera detta med att det nu finns en vegotidning på Pressbyrån, att tidningen Kupé tipsar om veganrecept och att var tionde svensk ratar kött. Taggen #vegoåret2014 känns mer och mer relevant.

4 kommentarer:

 1. Herregud Peter, är du verkligen SÅ gammal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker du på seniliteten eller på namnet?

   Radera
 2. Har lyssnat på alla tre poddarna. "Sa Du Vegan" är min favorit. Senaste avsnittet "Vegan För Fan" har bra innehåll, men är alldeles för långa (tredje avsnittet typ 2 timmar) sedan hoppar de mellan inslagen hela tiden så det blir rörigt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.