30 juni 2014

Vego i Almedalen

"Vego i Almedalen."
Som vi brukar tänkte vi även i år spana in vegoutbudet i Visby i allmänhet och under Almedalsveckan i synnerhet. Tipsa oss gärna på peter.nilsson@djurensratt.se eller Djurens Rätt på Twitter eller Instagram om du hittar något. Vego är bäst om det delas med andra!

Tips från i år

The Hammer Bar - Adelsgatan 33
Serverar en Vegan Hammer Burger.Kryddstark och roligt med lökringar till pommes frites. I vårt sällskap om åtta personer så var det en del som gillade mer och andra som gillade mindre, men så är det väl för det mesta.

Burgare på The Hammer Bar
Hedbergs musik- och bokcafé - Södra Kyrkogatan 4 B
Hade vegansnickers 2011. Hade det 2012. 2013 kom vi aldrig dit. Har det 2014. Går att få mer matigt också, som macka och råkostsallad.

Hedbergs musik- och bokcafé
Café Amalia - Hästgatan 3
Vi provade macka (glömde säga grillad, så den blev inte grillad) med hommous och grönsaker. Ovanlig och god hommous, som var åt det gula hållet.  

Glass-Cafét - vid Stora torget
Har Lilys & Hannas Rawfood-glass.

En hel del falafel
Falafel finns överallt nuförtiden. Var det så förr? Tror inte. Vi provade t.ex. stället bredvid O'Learys (vad det nu heter), och det var helt ok. 
 

Visby glass - i hamnen och på Hästgatan
Åtta sorters hemgjord och vegansk sorbet. Succé hos vår politiska samordnare Hanna.
 

Aftonbladets tält
Serverade förra året vegansk sojakorv. Vågar vi hoppas på repris? Efter tidigare tvekan får vi svara ett rungande "ja!" på den frågan. Extra plus för att den unga tjej som serverade korven frågade alla om de ville ha den "vanliga" korven eller vegankorven. Bra det.   

Camilla provar Aftonbladets vegankorv.
Unga Feministers Fika för förändring - vid gräsplätten mittemot Telia-huset, nästan vid Almedalsbiblioteket
Äger rum måndag, onsdag och fredag k. 14. Det ryktas om vegansk tårta.  

Djurens Rätts evenemang
Vi serverar inte direkt middag, men något tillägg - som alltid är veganskt - bjuds det på under våra tre evenemang under Almedalskvällen. Snittarna under måndagskvällens mingel skulle vi rekommendera, om du måste välja. Här är samtliga arrangemang: www.facebook.com/djurensratt/events?key=events  

Miljöpartiet
Serverade wrap med vegansk fyllning i sina bodar under deras dag i Almedalen. Det ser vi gärna blir en återkommande tradition á la Aftonbladet.  

Wrap á la Miljöpartiet.
Global bar
Har en wrap för 90 kr (!) med dahl i, samt god syltad lök och vitkål. "Supergott" hälsar vår sommarturnécoach Hannah.

Tips från tidigare år

Strykjärnet Creperie och Logi i Visby - Wallers Plats 3
Här har vi varit de senaste åren, och de serverade då veganska crêpes om man beställer äggfri smet i förväg. Lite pyssel, men en trevlig och tillmötesgående personal med koll på läget.   

Surfers – Södra Kyrkogatan 1
Vi var där förra året och maten är lika god som portionerna är små. Flera veganska rätter på menyn, i alla fall då.

Nedlagda tips

Kebab Land – Södra Kyrkogatan 5
Vi brukade gå dit år efter år för att äta helt ok vegosnabbmat. Då hette det något annat, nu hade det bytt namn till Kebab Land. Och hade bara kebab, förutom en falafel som var så torr att plastgaffeln bröts av. Kanske för bukfylla, men knappt. Uppdatering: när vi gick förbi på lunchen var vegomenyn större. Det kanske var kvällsmenyn som var trist?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.