7 januari 2015

Nattklubbar ratar päls

"Nattklubbar ratar päls."
Inneklubben Mahiki i London och Dubai har gjort det. Nattklubben Hiltl i Zurich också. Och nu senast är det klubben Rondel i Bern som ratar personer med pälsplagg.

Om Mahiki skrev tidningen The Guardian i februari 2014: "On Thursday night, the London nightclub Mahiki opened its doors, as usual, to an array of minor celebrities and rich kids. Except this time anyone who walked up to the door would have seen a neon side outside with the word "FUR", and a slash through it".

Mahiki i Dubai följde efter beslutet från London skrev sajten Arabian Business i mars 2014.

"Hiltl Club is the first “fur-free” club in Switzerland and accordingly, we prohibit access to the Hiltl Club to wearers of fur coats, fur hoods or any other accessories made of real fur" skriver Hiltl på sin webbsida, ett beslut som togs i november 2014.
 
Rondel i den schweiziska huvudstaden Bern är det senaste tillskottet listan över pälsratande nattklubbar. På sin Facebooksida den 12 december skrev de att "även iskalla temperaturer motiverar inte kläder som har tagits från ett djur som lider". Klubben kommer nu att sätta upp affischer vid ingången som hälsar att kläder av äkta päls inte är välkommet (bilden nedan) och dörrvakterna kommer att instrueras så att önskemålet efterlevs.


Och beslutet verkar ha stöd. I en omröstning hos den schweiziska tidningen 20 Minuten anser 64 procent av de som lagt en röst att beslutet är en bra idé.

Men något rent förbud är det inte: "Vi vädjar till det sunda förnuftet och för att varje individ tar ansvar" säger en av klubbens ägare till tidningen.

Utöver de nämnde ovan känner vi till klubben utestället Felix i norska Lillehammar som sagt nej till Canada Goose-jackor. Känner du till fler liknande exempel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.