9 februari 2015

Adoptera en hund och få avdrag på skatten

"Adoptera en hund och få avdrag på skatten."
Att få avdrag på skatten mot att du adopterar en hemlös hund - låter som en rätt smart idé va? Detta upplägg har införts i staden Mascalucia på Sicilien, där invånare som tar han om en hemlös hund får 50 procent rabatt på avgiften för sophantering. Enligt en ansvarig politiker är tanken med det nya regelverket att båda spara in kostnaderna för stadens kennlar men också att ge hundar nya hem. Fler städer i Italien har infört liknande regler.


Vän av ordning tillägger säkert att det kan finnas risk för att denna lag missbrukas och jag erkänner att jag inte vet mycket mer än vad som står på www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-30985713. Men på ytan känns detta som ett praktexempel på kreativt tänkande för att lösa ett problem för både människor och djur på ett positivt sätt.

Och djur som saknar hem är ett stort problem som ser olika ut i olika delar av världen men som ändå finns där överallt. Även lösningarna varierar. Kreativt som ovan eller som destruktivt som i Chile där en ny lagstiftning underlättar möjligheterna till att döda hemlösa hundar - läs mer och skriv under en protestlista mot dödandet på www.change.org/p/isabel-allende-d%C3%AD-a-michelle-bachelet-jeria-modifiquen-la-ley-que-permite-la-matanza-de-perros-salvajes-en-chile-stop-of-kill-dogs-for-law-in-chile.

2 kommentarer:

 1. Hur kan man vara veggare & djurrättsaktivist och ändå hålla sig med hund?

  Du håller ju ett djur i fångenskap och dessutom måste ju jycken ha kött i sin kost för att inte bli sjuk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som i detta fallet så handlar det om att ta hand om hemlösa hundar, vilket är bra på alla sätt. Att köpa från uppfödare kan dock ifrågasättas, men inte att ge en hemlös hund ett hem, som vi ser det.

   Och vego för hundar fungerar. För katter är det mer tveksamt men inte för hundar.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.