3 juli 2015

Gustav Fridolin i Almedalen

"Gustav Fridolin i Almedalen."
Vi har under Almedalsveckan hållit koll på partiledarnas tal i Almedalen och noterat om de nämner djurfrågor på något sätt, i en väldigt generös tolkning av vad som är djurfrågor dessutom...

Än så länge har Annie Lööf, Stefan Löfven, Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson lyckats undvika det helt och hållet. 0 av 4 så långt. Gustaf Fridolin gjorde det också, mer eller mindre.


Däremot gav han en liten känga till den delen av miljörörelsen som kräver att deltagarna ska leva helt rätt - han tog de som känner sig dåliga för att de inte har råd att välja KRAV-märkt kött som exempel. Och han sa att:
"Miljörörelsen och Miljöpartiet har aldrig varit ett reservat för vegetarianer i lycra, vi är bredare än så".
I media görs (den rimliga) tolkningen att Miljöpartiet med detta vill tona ner miljöfrågorna och bredda sin politik. Men en lite onödig släng med sleven kan jag tycka. Däremot sa han "vegetarianer" och inte "veganer"m som det står i flera mediers rapportering från talet.

Intressant också är att denna passage inte fanns med i det manus till talet som skickades ut till media, därav att vi först missade det första gången. En sen korrigering av talet kanske?

5 kommentarer:

 1. Det är sorgligt att politiker inte förstår sammanhanget med hur vi behandlar djur visavi människor och att det finns ett sammanhang. Kan man "industrialisera" djurhantering då kan man "industrialisera" skola, vård och omsorg. Det ser vi bländande exempel på varje dag i jakten på ekonomisk vinning och de multinationella företagens framfart. /Eva

  SvaraRadera
 2. Lise-Lotte Norin10 juli 2015 17:14

  En gång i tiden stod flera miljöpartister för många djurvänliga motioner och deras handlingsprogram innehöll till och med ordet djurrätt. Men med Gustav Fridolin, jägare, och Åsa Romson som språkrör har partiet förändrats radikalt i den delen. Även folkpartiet hade för 20-25 år sedan djurvänliga riksdagsledamöter men nu är de tunnsådda. Till och med folkpartiets Birgitta Ohlsson som en gång var styrelseledamot i Djurens Rätt ligger rätt lågt nu. Fridolin var visst också medlem i Djurens Rätt innan blodtörsten tog över.

  SvaraRadera
 3. Jag var med och startade en lokalavdelning av mp, -82 tror jag det var. Nu känner jag inte igen partiet alls. För min del fanns inget parti att rösta på i höstas. Frågan är om det kommer att bildas ett nytt GRÖNT parti eller om språkrören tvingas avgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Djurens parti har en vision om ett vegetabiliskt samhälle. Genom att hjälpa djuren hjälper vi även oss själva och miljön.

   Radera
 4. MP har ingen grön ideologi, de bryr sig mer om invandrare och flyktingar än någonting annat. Att djur ska få det bättre finns inte på deras världskarta

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.