20 juli 2015

Sommartider (hej, hej) - #16

"Sommartider (hej, hej) - #16"
De senaste åren har jag kört en serie här i bloggen som jag har kallat Sommartider (hej, hej) - kreativt namn, I know. Det första skrev jag den 13 juli 2010 och sedan dess har det blivit ett par inlägg varje sommar - du hittar dem alla här.


I år har det inte blivit något inlägg ännu. Och nu när det blir ett så är det knappt ett som räknas. För jag kommer denna sommar att hoppa in och sköta Djurens Rätts sociala medier under en del av min semester och då måste jag ju ha saker att lägga ut där. Så de roliga och intressanta saker jag har sprungit på online eller IRL har jag sparat och kommer att gödsla ut på Djurens Rätts Facebook, Instagram, Twitter, liksom på vegokoll.se och djurensratt.se, istället för här på bloggen.

Denna blogg känns i det sammanhanget som gammalmedia som får stå tillbaka för nyare och snabbare kanaler, som mer möjliggör delningar, kommentarer och annan interaktion. Och med allt fler följare i våra andra digitala kanaler så känns det som än viktigare att göra rätt prioriteringar. Och då blir bloggen en nischad kanal där vissa saker hör hemma men inte lite allt möjligt på samma sätt som förr. Det känns som bättre användning av vår tid och resurser. Och så kommer det troligen att förbi framöver, om inget förändras igen.

Så se till att följa oss överallt där vi finns så att du inte missar något! Utom kanske just här då. *snyft*

Så vad har då hänt denna sommar för min egen del? Har varit på turné i södra Sverige hos släkt, på inspelning av Sommarlov m.m. och nu väntar några veckor i Stockholm innan jobbet börjat på riktigt igen. Har ätit veganburgare på Brooklyn Bar i Visby, veganglass på Köld i Malmö och insett att vårt lokala fik i Bandhagen i södra Stockholm numera inte bara har en vegomjölk utan två, både Alpro och Oatly (det kan vara så att det kommer en bild på Instagram framöver...).

Största nyheten denna sommar är annars att Hugo Boss blivit pälsfria - heja dem! Jag blev också glad över försäljning av vegokött ökar och av Djurens Rätt Stockholms fina turnerande i Stockholms förorter (se t.ex. här och här). Och förstås av Djurens Rätts sommarturné som en ju alltid blir glad av!

Innan vi avrunda detta inlägg så måste vi slutföra summeringen av partiledarnas tal Almedalen! Innan jag gick på semester bloggade vi från Almedalsveckan och höll då koll på vad partiledarna sa från talarstolen på Almedalsscenen. Vi har tidigare konstaterar att varken Annie Lööf, Stefan Löfven, Ebba Busch Thor eller Jimmie Åkesson nämnde djurfrågor på något sätt. Gustaf Fridolin gjorde det med den lite trist vinkel. Tre kvar att rapportera om därmed:

Jan Björklund (FP)
Publik: 700
Antal gånger han nämner djurfrågor: 0

Anna Kinberg Batra (M)
Publik: 2 000
Antal gånger hon nämner djurfrågor: 0

Jonas Sjöstedt (V)
Publik: 1 000
Antal gånger han nämner djurfrågor: 0

Så sammanfattningsvis: egentligen var det noll och ingenting från talarstolen i Almedalen i år. Kanske inte helt oväntat eller förvånande, men ändå lite trist förstås att djurfrågorna fortfarande finns en bra bit från politikens starkaste strålkastarljus.

Ha en fortsatt bra sommar! Och vi ses och hörs på Djurens Rätts andra digitala öar i cyberspace!

PS. Om det är något jag inte har blivit så glad för denna sommar så är det dock över just klimatet och tonen i sociala medier. Känns det inte som att det är sämre än någonsin? Förstås till 95% bra, men det dålig dränerar en verkligen på energi tycker jag.

Också kring Djurens Rätts inlägg har det blåst små stormar ett par gånger under sommaren, och gällande dem så är det rätt så enkelt egentligen. Vi kommer inte att formulera oss perfekt varje gång. En del inlägg kommer inte alla att hålla med om. Men vi läser alla kommentarer och vi tar alltid till oss av konstruktiv kritik. Så hör av dig helt enkelt, det gör skillnad. Om vi inte håller med dig så förklarar vi hur vi ser på saken. Kanske får vi enas om att vara oense. Och det är ju faktiskt inte det värsta som kan hända - tänk så ointressant alla sociala medier vore om alla skrev exakt samma sak?

1 kommentar:

  1. Hej! Jag är väldigt orolig för djuren som uppträtt på cirkus som elefanterna och sjölejonen!! Jag undrar var dom är nu och varför man inte följer upp detta i media och uppdaterar!! Är så ledsen få då jag mötte en av dessa fantastisk fina empatiska och smarta varelser, och är nu orolig för hur de har det!!😞😞 Det borde verkligen lagstiftas nu att de får vara någonstans på stora öppna marker, där de har de så bra som möjligt går, för Sverige och andra länder är verkligen skyldiga dom detta då man har tillåtit denna misshandel, och fångeskap! Det får kosta mycket för vi är skyldiga dom detta, en bra rehabilitering och ett bra liv, så fria som möjligt går!!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.