1 juli 2015

Tisdag i Visby - EM-guld!

"Tisdag i Visby - EM-guld!"
Skriver detta mitt i natten efter att först ha gått förbi storbildsskärmen i Almedalsparken där EM-finalen i fotboll spelades och sedan när vi kom tillbaka hem (hos Carin, som är vänlig nog att inackordera oss denna vecka) kunna följa alla de obligatoriska grattis-tweets från politiker på Twitter, som ju inte vågar annat än att haka på för att inte bli utanför. Men heja Sverige, häftigt!

Idag i övrigt, förutom fotbollen, var en dag med inte så många seminarier på programmet för vår del. Det är överlag ganska så få seminarier med koppling till djurfrågor i år jämfört med tidigare år tycker jag. Vi fokuserade istället på att sprida vegoinspiration, att gå runt med Hönrietta och förstås att arrangera vårt eget seminarium.

Jakob, Tina och Elisa gjorde ett grymt jobb på i vimlet i Visby under hela dagen! Välj vego!


Hönrietta gjorde som vanligt succé - det är nästan lite märkligt hur stort suget är att krama en stor höna. Eller vad säger jag - vem vill inte krama en höna!?!


Det är förstås svårt att mäta hur mycket och hur många vi når ut till, men det kändes som en väldigt positiv och lyckad dag, men många intresserade av en dos vegoinspiration.

Och seminariet - om aktuella frågor i djurpolitiken - blev mer än fullsatt, vilket var jättekul! Och det var hett, både bokstavligt och i diskussionen, där alla inte var helt överens, vare sig bland panelens politiker eller bland publiken.


Vi spelade in seminariet och kommer fokusera på att lägga ut det, tills dess kan ni läsa denna text hos Djurskyddet Sverige där det viktigaste sammanfattades.

Efter debatten och efter Hönrietta-show så begav vi oss till en gemensam middag bestående av veganburgare på nyöppnade Brooklyn Visby (helt ok!) och tog en sista kvällsrunda med utdelning av flyers.


För övrigt så provsmakande vi idag Aftonbladets omtalade vegankorv - fantastiskt bra! Det är för övrigt rätt roligt att det inte står någonstans att det är just vegankorv, aldrig har väl så många ätit detta alldeles oanandes.


Detta faktum ledde å andra sidan till att när personer med köttskatt-tröjor stod i korvkön så hamnade de på en något sarkastisk bild på Twitter, ett tweet som också blev det mest retweetade inlägget under hela tisdagen i Almedalen. Så kan det gå.

För övrigt så tror jag också att debatter som den som Djurens Rätt idag arrangerade inte nödvändigtvis får någon att ändra åsikt, men att det ger en arena för skilda åsikter att mötas. Det behövs mer av det, kul att vi kan bidra. (Däremot borde folk bli bättre på att räcka upp handen, att inte hålla med om något är inte detsamma som att det är ok att bara säga det rakt ut i luften.)

Ebba Busch Thor misslyckades med att nämna djuren i sitt tal i parken också hon, liksom Annie och Stefan gjort tidigare. 0 av 3 nu. Djurfrågor står inte överst på dagordningen för våra partiledare.

Det finns säkert mycket mer att skriva om idag. Men jag är lite för trött för det och är lite för trött för att tänka på annat än på den soffa som är min säng dessa dagar. Jag hör hur den ropar på mig, trots idogt intag av energidryck och mintchoklad... Vi hörs imorrn hörrni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.