15 augusti 2012

Tack och lov för framsteg!

"Tack och lov för framsteg!"
I veckans nummer av tidskriften New Scientist läser vi att man i Iran planerar att skjuta upp en rhesusmakak i rymden (tidigare har man "bara" skjutit upp maskar, en mus och två sköldpaddor). På universitet i North Carolina i USA byter man hjärnor mellan zibrafinkar och japansk vaktel för att se vad som händer. Och forskare vid universitet Kyoto Sangyo forskar fram ett virtuellt kök där t.ex. fisken genom en pratbubbla berättar var någonstans man ska skära upp samma fisk. Var skulle vi vara utan forskningens alla framsteg?

Foto från New Scientist, 11 augusti 2012.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Att skjuta upp djur av olika slag, som apor m.f.
  är både oetiskt,omoraliskt samt oansvarigt,detta förfarande är högst skrämmande, så här behandlar man inte levande varelser. mvh Ullamila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och fullt med dig Ullamila. Jag blir arg, ledsen och äcklad över forskare (som utnyttjar djur) och deras inskränkta ego-mördar-värld än mer. I forskningens namn får man tydligen göra vad som helst./Veronika Theodoridoy

   Radera
 2. Fy fan, jag blir galen på sånt här. Det är ju verkligen bara ren ondska. Värst av allt är att det är lagligt... Jag kan inte förstå att vårat "civiliserade" samhälle inte ens tycker att alla har rätt till sitt eget liv.

  Ni på Djurens Rätt gör ett fantastiskt jobb, all heder till er! Nästa månad är första gången studiebidraget går direkt till mig och då ska jag helt klart bli månadsgivare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för vänliga ord och ditt stöd!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.