18 mars 2013

Djurens Rätt lanserar Sveriges första veganmärkning för livsmedel

Djurens Rätt lanserar i dag Sveriges första egna veganska märkning: "100 % VEGANSKT®. Godkänd av Djurens Rätt" tillsammans med företaget Veggi.

-
Vi får väldigt många frågor om innehållet i produkter, om de är djurvänliga och veganska. Märkningen "100 % VEGANSKT®. Godkänd av Djurens Rätt" kommer att underlätta för konsumenten. Vi vet att det är en märkning som är efterfrågad, säger Gabriella Terneborg, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Märkningen "100 % VEGANSKT®. Godkänd av Djurens Rätt" är varumärkesregistrerad och innebär att produkten är helt vegetabilisk, det vill säga vegansk. Märkningen gäller per produkt, och alla företag som tillverkar eller importerar veganska livsmedel är välkomna att ansöka om märkningen.

Veggi är det första företaget som inför märkningen på sina sojaproteinprodukter.

- Vi på Veggi är väldigt stolta och glada över att vara först i Sverige med denna märkning, vi är övertygade om  att detta ytterligare kommer att stärka vår position som ledande i det veganska segmentet, säger marknadschef Leif Plasidius på Veggi Sverige AB.

För mer information: www.100procentveganskt.se och www.veggi.se.

4 kommentarer:

 1. Häftigt!

  Vad kommer gälla för spår-av-produkter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser ut som att åäö ev. saknas, men kriterierna finns beskrivna på http://www.djurensratt.se/sites/default/files/100_veganskt.pdf

   Radera
 2. Bra bra bra! Det kommer helt rätt i tiden tror jag. Märket skulle kunna komma ifråga för märkning av vissa klädprodukter, skor t.ex.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.