25 november 2013

Att skjuta budbäraren

"Att skjuta budbäraren."
Det återstår att se vad som blir resultatet av anmälan, men bara det faktum att en djurrättsaktivist i USA anmälts för djurplågeri - för att ha väntat två månader med att publicera ett smygfilmat material som visar kalvar som misshandlas - är rätt anmärkningsvärt.
"An animal rights activist who worked undercover at a Colorado cattle company and filmed the ‘severe abuse’ of newborn calves has been cited for animal cruelty.
Taylor Radig was charged Friday with the misdemeanour for waiting for two months after she had stopped working at Quanah Cattle Co. to report the abuse."
Två snabba tankar om detta: det känns som en logisk följd av den motreaktion, som är starkast i just USA, som följt på de många smygfilmade avslöjanden som vi har sätt under de senaste åren. Å andra sidan är det svårt att inte också erkänna att det finns en viss typ av cynism inblandad - för att förändra ett system på lång sikt måste vi ibland förhålla oss känslokalla till det vi ser idag. Men jag tror det senare är svårt att komma runt.

PS. Personerna som misshandlade kalvarna anmäldes också för djurplågeri, och avskedades från sina jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.