18 november 2013

Sammanfattning från helgen

"Sammanfattning från helgen."
Det har (nästan) blivit en rutin att sammanfatta helgen som gick i media. Här kommer veckans bidrag. Och vi börjar med D-Flex som pratar om ett väldigt aktuellt ämne (ni kommer snart att inse varför):
"– Många tror att vegetariskt bara är sallad, men det finns oändliga valmöjligheter. Och trots att man inte äter kött så kan man träna och bygga muskler."
Och i Solsidan körde de lite vegohumor (läs: driver med vegetarianer), vilket verkar vara ett hett ämne att skoja om nuförtiden - vilket jag å andra sidan tycker är bara positivt. Vill vi bli en fråga att räkna med så får vi räkna med att det pratas om frågan, i bra och dåliga sammanhang.

Regina Lund utses i ett citat i Helsingborgs Dagblad till Sveriges största djurrättsaktivist, och deltar samtidigt i en cirkus med djur.

Missing Animals – nu i Västernorrland.

Det har gått att läsa en hel del om djurrättsrörelsens utveckling i Israel på sistone - och här är en till artikel. Och köttfria måndagar får stöd från högsta ort.

Har böcker som vi läser inte lika mycket påverkan på vad vi äter som vi kanske hade hoppats (det blev många vi där...)? Här är en studie som menar just detta.

För Djurens Rätts del hade vi personalhelg i Göteborg under helgen som gick, där vi bland annat åt jullunch med denna spännande pumpaskapelse på julbordet. Nog första gången jag ser något liknande.


Ha en bra vecka!

5 kommentarer:

 1. Länken till Regina Lund artikeln blev lite knasig :)

  SvaraRadera
 2. Titta in det här sorgliga artikeln jag såg igår...

  http://www.alltomstockholm.se/julistan/article4084728.aos#xtor=AD-500-[alltomstockholm]-[]-[Textlank]-[aftonbladet]-[]-[]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intresserad men kan inte öppna länken.

   Radera
  2. Vilken är det som inte fungerar?

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.