21 april 2014

En uppdatering om vegoåret 2014

"En uppdatering om vegoåret 2014."
Här i bloggen har vi konstaterat att 2014 är Vegoåret med stor V. Och vi har inte varit ensamma om att konstatera detta. Men det var ett tag sedan vi uppdaterade oss om hur vegoåret 2014 går. Här har vi ett par tecken från den senaste tiden:
  • "Mer grönsaker och mer vegetariska alternativ på påskbordet bekräftar den gröna trenden där alltfler kunder efterfrågar mer frukt och grönt". Citatet, som ju måste sägas utgör att väldigt tydligt tecken, kommer från Malin Eriksson, omvärldsanalytiker på ICA Sverige och detta pressmeddelande.
  • Den 26 april slår dörrarna upp till Lisebergs första helt vegetariska restaurang. Och inget säger "vegoår" lika mycket som när en av våra två stora nöjesparker kör vego. Vad kontrar ni med Gröna lund (som i och för sig kan hänvisa till sitt veganska julbord...).
  • IKEA jobbar på vegoköttbullar som en ersättning för sina klimatdåliga köttköttbullar. Vegoår!
  • Vem dominerar i Mästarnas mästare? Den som äter vego såklart.
  • Den första leveransen av de första veganlådarna dök upp häromdagen. Med tanke på alla vegomatkassar som dykt upp på sistone går det snart att välja vego utan att ens gå ut genom ytterdörren. Ytterligare ett tecken, såklart.
Vegoåret 2014 fortsätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.