3 juli 2014

Kajnins dag i Almedalen

"Kajnins dag i Almedalen."
Onsdagen var Djurens Rätts sista riktiga dag i Almedalen - torsdagen är i stort en resdag, men lite småfix av de tre som åker senare, jämfört med de fyra som åker tidigare, som att gå på Djurskyddet Sveriges seminarium om empatiinlärning hos unga, om offentlig upphandling och att dela ut vårt kvarvarande material. Men onsdagen var den sista riktiga heldagen med samtliga på plats: Camilla, Camilla, Moa, Hanna, Bethania, Jakob, Tore och Peter.

Och onsdagen var Kajnins dag. Hon hade vilat sig i form tidigare dagar, men på onsdagen dök hon upp i Almedalen och rönte, som hennes kollegor Hönrietta och Minkaela, stor framgång. Det är intressant vad en stor fågel ger i form av uppmärksamhet. Det är också intressant att Svensk Fågel försökte sig på ett liknande försök - men deras (inte lika stiliga) fågel gjorde istället reklam för att äta upp fåglar... väldigt märkligt.


Kajnin fick också delta i SVT:s catwalk över maskotar och dräkter i Almedalen. Det gick fort, men som folk säger: "det var ju ändå tv". På kvällen fanns vi, och Kajnin, på plats bredvid Åsa Romsons partiledartal för att dela ut våra Hungrig-foldrar, med recept på vegomat. Vilket var synnerligen lägligt, då Åsa Romson var den första (och troligen enda) talare som nämnde en minskad köttkonsumtion under sitt tal! Fint.

Vi fortsatte vår serie med att intervjua representanter för de politiska partierna och betade denna dag av Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, Moderaternas Åsa Coenraads och Socialdemokraternas Sara Karlsson. Kristdemokraternas Irene Oskarssons och Folkpartiets Anita Brodén har vi precis gjort idag, torsdag.

Vår debatt för dagen handlade om partiernas djurpolitik och panelen bestod av Sara Karlsson (S), Staffan Danielsson (C), Göran Hådén (MP), Åsa Coenraads (M) och Jens Holm (V). Lokalen var fullsatt, vilket var väldigt roligt och trots skillnader i åsikter så var det en bra stämning, båda i panelen och bland åhörarna. Filmen kommer upp på vår webb inom kort, tills dess kan du läsa Elsa Frizells sammanfattning på Djurskyddets Sveriges hemsida: http://tidningen.djurskyddet.se/2014/07/sa-vill-de-ha-djurskyddet-efter-valet.


Innan dagen var avslutad strosade vi till The Hammer Bar och åt deras veganburgare, samtidigt som vi fick en lektion om Neil Youngs barndom. Fin avrundning på en bra tid i Almedalen, som hela veckan visat sig från sin bästa sida. Förutom just nu, då regnet strilar ner utanför fönstret. Vädergudarna är inte Moderater tydligen (det är deras dag i Almedalen idag).

Så det var slutet för denna gång. Väldigt intensiva och bra dagar som alltid, och Almedalen fortsätter att vara fascinerande och konstigt, omvartannat. Vi återkommer lite längre fram med en text om varför det är viktigt för Djurens Rätt att vara där.

PS. Se gärna vår sisa uppdatering av Vego i Almedalen för lite mer matnyttigt från onsdagen i Almedalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.