10 september 2014

När det blir dåligt att lobba

"När det blir dåligt att lobba."
Ni vet det där pratat om att "anti-köttlobbyn" har nått riksdagen, att en djurrättsfilm skulle "mata riksdagen med propaganda" och användandet av det negativt laddade ordet "djurrättslobbyn" om alla som argumenterar för djuren av såväl LRF som Svensk Mink?

Med tanke på minister-messar-LRF-skandalen från förra helgen så är det kanske är läge att sluta argumentera som att en sida använder lobbyism och politisk påverkan för sin sak, men att den andra inte gör det? Liksom att politisk påverkan i grunden är något dåligt.

Att ha en dialog med folkvalda och att argumentera för sin sak är inte något dåligt. Det blir dåligt först det görs på ett sätt som inte är transparent. Går det till så är det en del av demokratin (även om de med mycket pengar förstås alltid kommer ha mer och bättre möjligheter jämfört med de som saknar dessa resurser) och det är något som Djurens Rätt gör, och som alla organisationer som har möjlighet gör. Men när det sker på ett sätt som inte tål dagens ljus, då blir det problem och skapar misstankar.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.