31 maj 2010

Ett nytt liv för cirkuslejon från Bolivia

2009 blev Bolivia det första land i världen som förbjöd djur på cirkus (många länder tillåter inte vilda djur, men Bolivia var det första land som sa nej även till domesticerande djur).

Bakom beslutet låg ett långsiktigt arbete av organisationen Animal Defenders International (ADI), och när cirkusen Circo Abuhabda meddelade att man skulle bli djurfri lämnade man över sina fem lejon (och en babian) till ADI.

I Bolivia byggde ADI ett tillfälligt hem för djuren. Tyvärr dog det äldsta lejonet i det tillfälliga hemmet, men babianen fick ett nytt hem på Lakeview Monkey Sanctuary i Storbritannien.

Och under de senaste dagarna har man via ADI på Twitter kunnat följa Camba, Simba, Daktari and Bambek - de fyra lejonen från Circo Abuhabda - och deras väg till en fristad utanför San Fransisco i USA. Inget liv i frihet, men man har svårt att tro att de hade kunnat få ett bättre öde.

Nedan finns filmen om lejonens resa från Bolivia till djurhemmet ARK2000 sanctuary. Pratar i filmen gör skådespelerskan Jorja Fox (eller Sara Sidle, som hennes karaktär i CSI heter).



Djurens Rätt har granskat cirkussäsongen i Sverige år 2010 - och tycker att du ska undvika att besöka cirkuar med djur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.