3 november 2010

Fyra korta om Stella McCartney, teater, griskrisen och Marianne Thieme

Marianne Thieme, Partij voor de Dieren. Foto: Roel1943/Flickr.
I dag släpper den brittiska designern Stella McCartney sin första barnkollektion. Som grädde på sojamoset bidrar den som köper sweatshirten "Leo" med en gåva till kampanjen Köttfri måndag (där Stella McCartneys pappa är tämligen involverad). Kollektionen finns även att spana in på din iPhone.

I SvD finns idag en fin recension av föreställningen "Djur som dör" i SvD idag. Under rubriken Suggestivt dokudrama om vår relation till djur:

"Som botten för hela stycket ligger en fråga om vad som skiljer människor och djur samt hur vi får bruka vårt rent intellektuella övertag. Mellan textavsnitten visas bilder på rymdchimpanser och Mowglipojkar. Lätt omskakad lämnar man detta egensinniga lindéenska zoo fylld av åsikter. Det här är något som ingen bör missa. Ta med din kanin."

Djurens Rätts Jenny Luks har recenserat pjäsen på vår hemsida, läs på Djur som dör – en berättelse om kärlek och vanvård.

I tidningen Råd och rön finns en intressant artikel om Djurrättsalliansens avslöjande bilder från den svenska grisnäringen - Ett år efter griskrisen. Lite märklig kan jag tycka, men intressant ändå. Djurskyddet Sveriges Åsa Hagelstedt intervjuas, men hade det inte varit väldigt intressant att fått höra Djurrättsalliansens syn på saken? Och att man faktiskt inte behöver äta döda grisar överhuvudtaget, och att vår konsumtion av döda grisar är själva grundförutsättningen för dålig djurhållning, går artikelförfattarinnan helt förbi. Lite märkligt.

Och avslutningsvis: Radio Netherlands Worldwide har intervjuat Marianne Thieme, partiledare för nederländska Party for the Animals, Europas första "djurrättsparti" med parlamentarisk representation. Inspirerande lyssning, och bara drygt 10 minuter lång. Lyssna på Politics for animals.

Mer om Partij voor de Dieren finns på http://www.partijvoordedieren.nl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.