12 november 2014

Unilever vs. Hampton Creeks

"Unilever vs. Hampton Creeks."
I Sverige har vi sedan en tid tillbaka historien med LRF Mjölk vs. Oatly. Och nu har en inte helt olika situation uppstått där borta i USA, där det multinationella företaget Unilever har stämt företaget Hampton Creeks för deras veganska majonäs ”Just Mayo”.

Enligt Unilever lever inte produkten upp till de reglerna för majonäs eftersom den saknar ägg. Enligt Unilever så orsakar Hamton Creek "irreparable harm" (typ skada som inte går att reparera) mot en av Unilevers produkter och mot majonnäser som idé, det skriver sajten Food Navigator. Nu vill matgiganten att uppstickaren betalar motsvarande tre gånger sin årsvinst i skadestånd enligt Dagens industri.

Det har ju funnits en (väldigt märklig, om ni frågar mig) kritik mot att vegoprodukter ska efterlikna animaliska produkter. Det verkar som att även de stora företagen har börjat ta denna inställning till sitt hjärta.

Vad kan nästa sak bli som blir ett rättsfall? Josh Tetrick, grundare till Hampton Creek säger till LA Times att det kanske är kakdegen som företaget också gör i en vegansk version. Finns det något företag där ute som kan bli upprörda över att det inte är ett ägg i kakdegen. Bergis.

Och här hade jag gått och sparat en nyhet som jag tänkte skriva om hur Unilever gjorde något väldigt bra genom att arbeta för att få bort dödandet av dagsgamla kycklingar inom äggproduktionen. Men jag tror den nyheten får vänta lite om de ska bete sig så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.