29 juni 2015

En måndag i Visby

"En måndag i Visby."
Djurens Rätt är åter på plats under Almedalsveckan i Visby. Det är viktigt att vara här och därför är vi det.


Någon behöver ju föra djurens talan - och vi gör det tillsammans med Svensk mat- och miljöinformation och Djurskyddet Sverige, som vi både träffade på under dagen. De förstnämnda som för övrigt stod för en av dagens smartaste drag genom att dela ut gula tygpåsar till alla som skrev under deras namnlista för en köttskatt. Tygkassarna lös upp Visby under dagen lite här och var.

En av dem som skrev på namnlistan var för övrigt Sveriges finansminister Magdalena Andersson. Yeah!

Vi gick på ett par seminarier under dagen och fick höra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht säga att om grisar växer snabbt så mår de bra (hm) och av riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné att rådjur matas under vintern för att kunna "skördas" längre fram (hm). Det första på ett seminarium om hållbar livsmedelskonsumtion, det senare på att seminarium som ställde frågan om alla miljöpartister inte borde vara jägare.

Stefan Löfven talade under kvällen och lyckades precis om Annie Lööf igår att inte nämna ordet djur, djurskydd eller motsvarande en enda gång. Imorgon får Ebba Busch Thor chansen. Kom igen Ebba!

Apropå djurskydd träffade vi under ett seminarium på ett stort företag som meddelande att de kommer sluta med läder. Heja dem! Vi lär återkomma i frågan.

Vegospaningar i Almedalen: när till och med Nordea och Aftonbladet vet om att de måste servera soja- resp. havremjölk till kaffet - då vet man att det görs framsteg. Se www.vegokoll.se för fler heta vegotips i Almedalen (tips: 100 vegankorvar finns att tillgå...).

Klart slut för idag. Imorgon blir en längre dag, och ett längre blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.