1 december 2008

En ung djurrättsaktivists möte med Siewert Öholm

Dala-Demokraten levererar en intressant betraktelse angående Siewert Öholms yttrande om att djurrättsrörelsen är "odemokratisk, omänsklig, ogudaktig och naiv".

Och apropå Siewert Öholm – låt oss lämna vardagen och gå ett decennium tillbaks i tiden. Då var det en ung (nåja, yngre än idag i alla fall) djurrättsaktivist i Göteborg som tillsammans med sina gelikar hade blivit inbjuden till att medverka i Siewert Öholms debattprogram i SVT.

Väl på plats i TV-huset blev djurrättsaktivisterna uppmanade att gå runt i studion och "demonstrera" med plakat och slagord. Och unga som de var radade de snällt upp sig och knallade runt med sina plakat i studion.

Efter ett 30-tal sekunder skulle Siewert komma in i bild, ta tag i en djurrättsaktivist och ställa en fråga. Det var planen. Detta kändes inte särskilt lockade för ovan nämnda unga djurrättsaktivist, som inte riktigt var redo att leverera de ord som skulle få det svenska djurförtrycket att försvinna. Det fanns ju andra som var bättre på detta. Så innan sändningen fick Siewert frågan om vem han skulle välja ut. "Ställ dig längst bak så är det ingen fara", blev svaret.

Sagt och gjort, djurrättsaktivsten ställde sig längst bak när "demonstrationen" var över. Och kan då i studioljusets sken snart se hur Siewert banar sig fram genom "demonstranterna", för att därefter rycka tag i just nämnda djurrättsaktivist, den som bett om att få slippa, och dra med honom fram till kameran.

"Kan man säga att du är förbannad?" frågade Siewert.

Så kunde det gå till en höstdag på det glada 90-talet.

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.