4 december 2008

Vegoamerika

denna länk finns en lång artikel med en del intressant information om vegomat i USA, med fokus på det restauranger serverar.

Av intresse:

* 3,2 procent, eller 7,3 miljoner personer, av USA befolkning identifierade sig själva som vegetarianer. 10 procent säger att de i stort väljer en vegetarisk kost och ytterligare 5 procent säger att de är intresserade av att bli vegetarianer i framtiden.

* 25 procent väljer ibland köttfritt (meatless) när de äter ute. Vilka är det då som väljer köttfritt. Jo:

Women (30%) more than men (18%) Gen Y (30%) and Gen X (26%) more than Boomers (22%) and Matures (21%). Asians (31%) and Hispanics (26%) more than blacks (25%) and whites (23%). Residents of the Northeast (29%) and West (26%) more than the South (24%) and Midwest (20%).

("Gen Y" motsvarar, allt enligt Wikipedia, de födda från slutet av 70-talet till millenieskiftet, Gen X de födda runt 60- till 80-talet, Boomers de födda 1946-64 och Matures den äldre varianten av människor.)

* Varför väljer man köttfritt:

Animal welfare: 54%
Improve overall health: 53%
Environmental
concerns: 47%
Natural approaches to wellness: 31%
Weight loss: 25%
Weight maintenance: 24%

* Avslutningsvis: det är väldigt mycket USA och England i denna blogg. Vilket även undertecknad tycker är lite trist. Jag får skylla på att det finns starka och aktiva djurrättsrörelser i dessa länder, samt att jag, som alla andra, översköljs av information från dessa länder så mycket oftare och enklare än från många andra delar av världen.

* PS. "Vegetarians Are People Too Shroom Burger" är ett rätt häftigt namn på en burgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.