16 december 2008

Trav i Kvällsöppet

Travhästarnas situation är fortfarande en het fråga och imorgon (onsdag) kommer Djurens Rätts etolog Sara Asteborg att medverka i debattprogrammet Kvällsöppet i TV4 och diskutera frågan. Inte missa.

Kvällsöppet, TV4, onsdag kl. 22.40.

5 kommentarer:

  1. För de som missade så kan man se programmet på: http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9016#

    SvaraRadera
  2. Grisfösaren är inte det stora problemet inom travet. Gaffelbandskador, lösa benbitar och felhantering utav bett och huvudlag är större problem. En travhäst blir sällan äldre än 5 år. Tänk då att en häst lever i ca 25 år. En häst är också färdigvuxen när den är ca 7-8 år. Travhästar rids in när de är 1-2 år. Dock ska man tänka på att travhästar är avlade för att kunna ta dem lite tidigare. Men fortfarande är det oroande.

    SvaraRadera
  3. En sak som debattledarna inte lät komma in i diskussionen, det är att det hela tiden är på människans villkor. Vad inom travet ligger i hästens eget intresset?

    Hade varit mer intressant debatt om de låtit Sara från Djurens Rätt få säga lite mer än en halv mening...

    SvaraRadera
  4. Leslie, instämmer helt. Det var absolut för lite Sara!

    SvaraRadera
  5. Ni är ju inte frisk, kan ni något om travet överhuvudtaget? Har ni varit till en travstall? Bara för att en tränare gör något dumt så betyder det inte att alla gör det, det är som att säga att alla människor är terrorister. Hästar är dessutom arbetsdjur, inte gjord utav porslin. Och vem har sagt att inte alla hästar kan bli skadade, det är inte bara travhästar som går sönder det är ridhästar också. Men för er så är det väl djurplågeri att bara sitta på en häst. Nä sitt hemma med era marsvin och håll tyst om saker ni inte vet ett skvatt om.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.