20 augusti 2010

Screw the principle?

Under den månad vi har kvar fram till valdagen den 19 september är det möjligt att det kommer bli något mindre bloggande här, och något mer bloggande på www.alliansfördjuren.se för min del. Bara så du vet.

Men innan du klickar dig iväg dit och höjer din röst för djuren i valrörelsen så jag tycker du ska läsa denna intressanta artikel om vegetarianism från tidskriften TIME Magazine. Inte så lång, men rätt intressant. Med tanke på vad vi diskuterat här i bloggen om djurrättsrörelsens mål och metoder så tycker jag att Ingrid Newkirks avslutande ord är tänkvärda. Ska vi kräva allt genast, eller ska vi "screw the principle" för att åstadkomma den förändring vi kan? Eller finns det ingen motsättning mellan de två?

23 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej Maja!

    Som du säkert förstår kommer jag av hänsyn till de inblandade inte att föra någon diskussion på bloggen, eller ange någon med namn här. Däremot får du gärna kontakta mig, Camilla Björkbom, på telefon 070-483 57 98 om du vill diskutera styrelsens arbete. Du är så välkommen att ringa.

    SvaraRadera
  6. Oj då, här blev det tydligen censurpolisen som grep in och stadade. Märkligt att denna sak inte tål dagsljus, alla berörda hade ju kunnat skriva fritt.
    Vad döljer sig nere i de djupa mörka hålorna, det vill vi medlemmar veta.

    SvaraRadera
  7. Anonym, du - liksom övriga medlemmar, och även andra naturligtvis - är väldigt välkommen att ringa Camilla på telefonnumret ovan. Gör gärna det.

    SvaraRadera
  8. Man undrar ju liksom vad det var som Maja skrev. Gillar inte centralcensur. Gillar inte att allt ska gå via förbundsordföranden. Sådan toppstyrning bådar illa.
    Det snackas ju liksom om en hel del ute i rörelsen.

    SvaraRadera
  9. Hinken, frågor som rör förbundsstyrelsen verksamhet och sådant som rör anställningar och dylikt bör gå via den som är ytterst ansvarig för detta - och det är förbundsordföranen.

    Vilket naturligtvis inte innebär att allt ska göra det.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  11. Saker som rör enskilda anställda ska definitivt tas bort. Det är inte censur, det är bara ett sätt att hålla den här bloggen ren från påhopp, mobbning, trakasserier eller vad man kan välja att kalla det för. Som anställd har man betalt för att hjälpa djuren, men man är inte en offentlig person och lönen hos Djurens Rätt är knappast så stor att man kommer att stanna som anställd eller förtroendevald så särskilt länge, om det i jobbet också ingår att man ska bli trakasserad. Majas senaste inlägg borde förresten tas bort den också. Det är uppenbart bara ämnat att vara någon sorts provokation eller oförskämdhet.

    SvaraRadera
  12. Jonas, håller med om Majas senaste inlägg. Och även det övriga du skriver om.

    SvaraRadera
  13. Jasså, det var det som Maja skrev om. Bara maktutövningen granskas så. Vem vänder man sig till om sånt?

    SvaraRadera
  14. Som jag skrev det snackas en hel del just nu ute i rörelsen. Om det är sant hur anställda behandlas just nu är det inget som jag vill stå bakom som medlem. Kan nån granska det ansvariga gör? Det som snackas är inte kul precis. Är även med i SAC arbetare ska inte hängas ut ej heller vägras få börja jobba.

    SvaraRadera
  15. Problemet är att vi har en halal-kramande förbundsstyrelse som ser det som mer viktigt att försvara muslimer, än att ifrågasätta ritualslakt. Jag har själv hanterats illa av Djurens Rätt, och i mitt fall är det uppenbart att det är kopplat till mina ”politiska” åsikter. Säkert finns samma åsiktspolis i alla nivåer av organisationen.

    SvaraRadera
  16. Hinken, den funktion vi har för det uppdraget är våra verksamhetsrevisorer. Dessa två personer väljs av ombuden på riksstämman och deras uppdrag är att granska förbundsstyrelsens arbete och att de beslut som fattas av ombuden verkställs. Om det pågår oegentligheter inom förbundsstyrelsen ligger det i deras uppdrag att rapportera detta (deras rapport presenteras på riksstämman varje år).

    Ett alternativ är naturligtvis också att ringa till vår förbundsordförande på det nummer som finns ovan och ställa frågor och/eller ifrågasätta.

    Har så mycket att göra här idag att jag inte gör nånting... Och istället så ändrade jag på Hem-grejen, så när du klickar på Hem nu så borde det funka. Störde mig på att det inte funka.

    Mmmmarie, Djurens Rätt är självklart av åsikten att djur som slaktas ska göra så med föregående bedövning. Den slakt som förekommer i Sverige sker i enlighet med svensk djurskyddslag (vilket innebär med bedövning) och att jobba för ett importförbud till Sverige av dessa produkter är svårt att göra.

    Du hittar en tämligen omfattande diskussion om vår syn på slakt utan bedövning här: http://djurensratt.blogspot.com/2010/08/bedovning-ar-ingen-ovasentlig-detalj.html#comments

    Om du har behandlats illa så är det naturligtvis bara att beklaga.

    SvaraRadera
  17. Att inte anställa någon bara för att man inte delar den politiskt korrekta synen på invandring är inte acceptabelt. Det är faktiskt DJURENS rätt organisationen ska arbeta för. Inte andra människors rätt att få bo i vårt land. :(

    SvaraRadera
  18. Mmmmarie, vad är det du yrar om, skulle detta förekomma inom Djurens Rätt? Det förefaller fullständigt otroligt!
    Smutskastning av en organisation är det du håller på med.

    SvaraRadera
  19. Nu vet jag faktiskt inte alls vad vid pratar om längre.

    Mmmmarie, ring gärna Camilla på telefonnumret ovan om du har synpunkter på specifika anställningsförfaranden.

    SvaraRadera
  20. Nä jag blir helt sänkt. Nu har jag hört mer om det som pågår. Nu drar jag mig ur. Känns lite trist när man varit med i så många år.

    SvaraRadera
  21. Hinken, vad är det du vet som inte vi andra vet?
    Det verkar som om Mmmmarie och du mest vill skada organisationen genom en massa lösa påståenden och skitsnack.
    Jag funderar över om ni två överhudtaget är medlemmar, ni verkar mest vara sabotörer.

    SvaraRadera
  22. Hinken, det var tråkigt. Som sagt är inte alla saker lämpliga att diskutera i en blogg (vad det nu må vara vi egentligen diskuterar) men ring väldigt gärna till vår ordförande på numret ovan och lufta dina åsikter. Eller skicka ett mail till ordforande@djurensratt.se.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.