9 augusti 2010

Stäng pälsfarmerna!

Djurens Rätt har inför valrörelsen skickat ut en enkät till samtliga partiers riksdagskandidater, och frågat dem var de står i frågor som rör djur. En fråga rörde pälsfarmning, och en av riksdagskandidaterna svarade så här på frågan: "Jag VET att de som har dessa djuren tar väl hand om dem, till skillnad från vad jag tror ni vet, för mig veteligen har ni bara varit på farmarna nattetid och då ser man inte så mycket".

Idag löste Djurättsalliansen detta delikata problem (som såklart inte stämde, men ändå). För idag har Djurrättsalliansen gjort det igen. Förra gången var det den svenska grisnäringen som visades upp. Idag får vi på kampanjsidan www.sveketmotminkarna.se följa med till den svenska pälsindustrin och se den fruktansvärda verklighet som de djur som blir till päls lever i. Hur man som tänkande människa kan argumentera för att pälsfarmning borde finnas kvar efter detta går över mitt förstånd. Det får vara nog med utredningar nu. Förbjud pälsfarmerna.

http://www.alliansfördjuren.se kan du läsa mer om vad partierna har för inställningen till pälsdjursuppfödning. Under kvällen har de rödgröna gått ut med ett gemensamt pressmeddelande där de meddelar att de vid valseger kommer arbeta för att förbjuda pälsfarmningen. På SvD debatterar också Jens Holm (v), Jan Emanuel Johansson (s) och Helena Leander (mp) för ett pälsfarmsförbud.

http://www.alliansfördjuren.se kan du också ta ställning för pälsdjuren i valrörelsen (gör det!) och beställa kampanjmaterial som du kan dela ut (gör det också!).

Läs mer om Djurrättsalliansens avslöjanden i Dagens Nyheter, Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Expressen, SvD 1, SvD 2, Sydsvenskan, SVT Rapport. Missa inte heller att kika på SVT:s morgonsoffa imorgon kl. 07.15 då pälsfrågan debatteras.

8 kommentarer:

 1. Vilken politiker uttalade sig så?! Det verkar onödigt försiktigt att hålla det hemligt. Skriv det! Det är trots allt inte en anonym enkät som Djurens Rätt har skickat kandidaterna. :)

  SvaraRadera
 2. Martin, vi kommer inom kort att lägga ut alla enkätsvar på www.alliansfördjuren.se. Ska fundera tills dess.

  SvaraRadera
 3. "Under kvällen har de rödgröna gått ut med ett gemensamt pressmeddelande där de meddelar att de vid valseger kommer arbeta för att förbjuda pälsfarmningen."

  ... men tycker inte ni på Djurens rätt att det är LITE dåligt att de Rödgröna kommer med detta nu när de hade chansen under de 12 åren de hade makten före 2006???

  Eller är ni kanske inte så partipolitiskt obundna?

  Se mer på http://valfakta.blogspot.com/2010/08/djurskyddet-ej-batre-med-rodgrona.html

  SvaraRadera
 4. Adjunkten: namnet på din blogg, "valfakta", är missvisande. Det är en högerblogg.

  Du glömmer att pälsdjursfarmerna var på väg att förbjudas inför förra valet. Högerblocket valde att stoppa det och gör så fortfarande.

  Att pälsfarmerna inte stängts tidigare är beklagligt men det förändrar inte det positiva i de rödgrönas utspel nu.

  SvaraRadera
 5. Adjunkten,

  självfallet är det dåligt. Pälsfarmningen borde förbjudits för länge sedan, och de rödgröna borde gjort det tidigare (även om det knappast är det rödgröna som varit i makten vid 12 år, Miljöpartiets och Vänsterpartiets inflytande har ju blivit större under senare år).

  Och att politiska löften inte alltid hålls är något vi är väldigt bekanta med (läs: hönsburar). Men jag håller med Anonym, detta förändrar inte det positiva i de rödgrönas utspel denna gång.

  SvaraRadera
 6. NU skal pelsfarmene lukke, minken som er et vildt dyr hører ikke hjemme i et lille bur, og uanset størrelse, legetøj mm. er og bliver den vild.
  LUK så de pelsfarme.
  Uanset politisk parti, hvad har de så i klemme?
  Det drejer sig i bund og grund om penge, og pelsindustrien ville lide uoverskuelige tab hvis man lukkede pelsfarmene, men det gør ikke sagen mindre delikat.
  Lukkes skal de, kan vi virkelig være os selv bekendte med sådanne forhold? Hvor vi plager uskyldige dyr til lemlæstelse og døde? Nej vel!

  SvaraRadera
 7. Jeg er dybt modstander af pels, som tilhører dyrene og ikke os. Der er desværre så mange der syntes, at det er prestige med pels. De mennesker skal have omrokeret deres hjerne til noget bedre.
  Flå ikke pelsen fra dyrene, det er det eneste de har.
  De kunstige pelse er også flotte og her er de en hyldest til dyrene.

  SvaraRadera
 8. Christiansminde: Du har ret, lad dyrene beholde deres pelse, skal man absolut gå med dyrelignende udsmykning kan man vel købe kunstigt dyreprint.
  Hvem kan holde ud at gå med pels som stammer fra et mishandlet dyr, et dyr som er mishandlet til døde?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.