13 juni 2012

Så röstade riksdagsledamöterna

"Så här röstade partierna om minkfarmningen."
Nedan finns en bild över har partierna röstade i dagens omröstning om minkfarmer. En röst på "Ja" innebär avslag på den motion som skulle inneburit förbättringar för minkarna. En röst på "Nej" innebär ett stöd för motionen. Vänsterpartiet och Miljöpartiet avstod från den slutgiltiga omröstningen då deras motion hade fått avslag i jämförelse med Socialdemokraternas motsvarande (det är i alla fall vår tolkning av det hela) - vilket dock som synes inte hade påverkat det slutgiltiga resultatet.

3 kommentarer:

  1. Jag vet inte om jag tycker det här är bra eller dåligt att lagförslaget blev nedröstat. Det positiva med förslaget är ju att djuren får det lite större, men samtidigt har det väl inte haft någon bevisad positiv effekt? Men samtidigt, om det hade införts känns det som att det skulle gett de som försvar pälsfarmning något att komma med.. att "nu har vi minsann infört etageburare, så nu måste vi väl vänta 10år och utreda om det här blev bra eller inte". :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, som vi ser det är det ingen så stor förändring, och vi tycker helt klart det var dåligt att lagförslaget blev nedröstat.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.