14 februari 2013

Djurens Rätt på SvD Brännpunkt

"Djurens Rätt på SvD Brännpunkt."
Idag skriver Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom på SvD:s Brännpunkt - Myter håller vårt medlidande under kontroll:
"Lasagne från Findus, som enligt innehållsförteckningen skulle innehålla nötkött, visade sig innehålla kött från hästar. Varför reagerar vi som vi gör inför hästkött?

Skandalen om det felmärkta hästköttet säger oss något viktigt om vårt samhälles komplicerade förhållande till kött. Den är ett perfekt exempel på hur vi lärt oss att dela in djur i olika fack."

2 kommentarer:

 1. För egen del äter jag gärna häst. Vad jag tycker är fel i denna "affär" är att det inte fanns med i innehållsförteckningen.
  Att det finns de som tycker att hästen är en familjemedlem (det får de gärna tycka för mig) är väl bara ett bevis för att vi kommit väldigt långt från bondesamhället. Hästen var från början en hjälp i arbetet och ingenting annat.

  //Greger

  SvaraRadera
 2. Jag skulle absolut kunna tänka mig att smaka katt eller hund, om de var uppfödda av just den anledningen och inte kommer från Kina. Men åh andra sidan vill jag inte käka rovdjur på samma sätt som man äter det som finns i butik, det känns smutsigt med tanke på all skit de har i kroppen från alla de djur de själva ätit.
  För det tredje vill jag naturligtvis inte äta upp ett djur som jag sovit med, tagit med vart än jag reser och skapat minnen med. Kor har ingen lämplig storlek för detta ändamål (försök få in en ko på en buss) och jag tror inte att kycklingar har riktigt det tankesättet som krävs för att leva såpass tätt inpå människan.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.