21 februari 2013

When it rains, it pours

"When it rains, it pours."
Är lite osäker på om det går att använda uttrycket "when it rains, it pours" i en positiv bemärkelse. Men så var det i alla fall menat denna gång, om den 21 februari.

I morse tog Gomorron Sverige upp PETA:s film om hur ormar och varaner flås levande för sin päls. Min kollega Cecilia var med och debatterade i studion:


Och inte nog med detta, nu på morgonen publicerade SVT Debatt vår debattartikel om de djurförsöksetiska nämnderna. Läs Camilla Björkboms debattinlägg här: http://debatt.svt.se/2013/02/21/etiska-namnder-later-forsoksdjur-plagas-till-dods/

Igår var det intressant på radion förresten - Helena Röcklingsberg och Per Jensen pratar om att äta djur i radioprogrammet Nordegren i P1: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&artikel=5449509 (lite dålig stil att inte vi fick vara med och prata kött dock. Djurens Rätt är ju heta just nu, hade de missat det?).

PS. Glömde helt bort debattartikeln som låg i min inkorg - som tur är påminde Tobias mig i en kommentar. Peter Singer skriver idag i Sydsvenskan: "Att befria djuren från förtryck är en etisk kamp som kan jämföras med kampen mot slaveriet." Läs hela debattartikeln på: http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/forandringarna-sker-allt-snabbare/

6 kommentarer:

 1. Och Sydsvenskan fick fint besök av Peter Singer i dag: http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/forandringarna-sker-allt-snabbare/

  SvaraRadera
 2. Herregud Tobias, jag hade ju tänkt ta med din artikeln, men glömde helt bort. Tack för länken!

  SvaraRadera
 3. "Igår var det intressant på radion förresten - Helena Röcklingsberg och Per Jensen pratar om att äta djur i radioprogrammet Nordegren i P1"

  Hela samtalet sker inom djurskyddsparadigmet ("Vilket kött är moraliskt rätt att äta?"; "stolta över Svensk lagstiftning", o.s.v.) Tänk den dag då någon tillåts föra fram raka djurrättsargument i public service. Kanske på 2020-talet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Per Jensens senaste bok är ju en argumentation för just detta. Helena Röcklinsberg (beklagar att jag stavade hennes namn fel först) brukar kunna ställa spetsiga frågor.

   Radera
  2. Ja, och det är det som är problemet. När djur tillåts diskuteras i public service är det alltid i form av några personer som är djurskyddare och stor möda på att berätta hur bra "svenskt kött" är.

   Radera
  3. Alltid vet jag inte, nog har djurrätt diskuterats i SVT eller SR...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.