16 september 2013

Hur går det Mjällby?

"Hur går det Mjällby?"
Det finns nog inget fotbollslag i Sverige som är lika starkt förknippat med en enskild bransch som det allsvenska laget Mjällby AIK från Listerlandet är med pälsbranschen.

Mjällbys klubbchef är tidigare VD på Sveriges Pälsdjursuppfödares riksförbund. Den nuvarande VD:n på Sveriges Pälsdjursuppfödares riksförbund skriver krönikor på Mjällbys hemsida. Ordföranden i supporterföreningen är minkfarmare och när fotbollslaget inte såg ut att komma iväg på träningsläger till Cypern så ställde pälsbranschen upp.

Men om branschen och Mjällby tidigare haft en romantisk relation har de nu gått och gift sig på riktigt:
"Arrangemanget genomförs i samarbete med Mjällby AIF, som söndagen den 22 september möter Elfsborg på hemmaplan.
– Vi kommer att bygga upp ett fem meter långt minkhus i fyra sektioner och ta dit 13 djur från en närbelägen gård, berättar Johan Dalén."
Fräscht Mjällby. Jättefräscht.

Och det här med med att minkar störs när demonstrationer passerar (i tystnad) utanför en minkfarm framstår ju inte som världens stabilaste argumentation när det är ok att släpa iväg 13 minkar till en fotbollsmatch.

2 kommentarer:

  1. Fy faan vad trött jag blir... Sätt han i en bur och hela laget istället... För varför spela i de laget om klubbchefen har förkärlek till att tjäna pengar på andras kroppsbehåring och död...??? /Tovah

    SvaraRadera
  2. Kollade in materialet efteråt - det blev ju ett riktigt trevligt jippo

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.