2 september 2013

Coops nya roliga (?) reklamfilm

"Coops nya roliga (?) reklamfilm."
ICA har ju tidigare haft lite monopol på det här med att lyfta om, och skämta om, vegetarianer i reklamfilm. Nu ger sig Coop dock in i matchen, och försöker skoja till det.

Vad tycker du om filmen? Är den smårolig och harmlös och driver med föreställningen om att äta vitt kött/kycklingen som vego? Eller är den idiotisk? Vore intressant att höra vad du tycker.

11 kommentarer:

 1. Jag kanske saknar humor, men jag blir ganska irriterad på den där typen av reklam. Och samma som med Icas reklam så ställer jag mig frågan, vad är det dom vill säga? För något underliggande budskap finns det väl ändå förutom att de vill sälja grönsaker o kyckling?

  SvaraRadera
 2. Kanske sista kommentaren där som känns lite väl "det är ju typ vegetariskt". Skulle kunna vara roligt om det var säkert att folk fattade hur sjukt uttalandet är. Men gör de det?

  SvaraRadera
 3. Föraktfullt, fördomsfullt, sexistiskt - fel fel fel Coop!

  SvaraRadera
 4. Blir en aning uppgiven, men inte så illa berörd. Är själv ingen Stalin-vegetarian som predikerar över kriterier för att kalla sig vegetarian, utan tycker snarare att ju mindre kött som konsumeras desto bättre! Sen får man kalla sig vad man vill osv.

  Tycker nog mest bruden blir förlöjligad i reklamen, hon framstår som riktigt korkad. Ju mer man snackar om vegokrubb desto fler får upp ögonen för det. Det här med att vegetarianer "bara äter typ sallad" är en stämpel som jag däremot är väldigt väldigt väldigt trött på.

  SvaraRadera
 5. Både Coops och Icas reklamfilm säger ju på något sätt att vegetarisk kost inte duger och särskilt Coops film förlöjligar ju hela grejen – som att det bara inte går att äta vegetariskt, man måste ha lite kött ändå. Jag tycker att det var lite roligt, ja, men inte särskilt finurligt – det funkar inte med en matvarubutik som avsändare. Kanske för en köttbutik, men Coop som säljer all typ av mat bör inte ta ställning i kostval (eller det kan dem visserligen göra, men då blir det en helt annan butik).

  SvaraRadera
 6. Trist och larvigt .

  SvaraRadera
 7. Riktigt torr reklam! Uttjatat så det skriker om det, jaja vi vet alla att veg. endast salladsblad, kom med något nytt ;)

  SvaraRadera
 8. För jävligt att hon ska äta upp djurens mat!

  SvaraRadera
 9. Tycker det är lite trist med den här föreställningen om att alla vegetarianer egentligen längtar jättemycket efter kött. Att hon inte kan hålla sig utan MÅSTE ha en kyckling också.

  SvaraRadera
 10. Men ja! Ta det djuret som är ett av dom som plågas mest inom köttindustrin! Kycklingar som odlas & mals levande i en köttkvarn pga pojkchickens som ej ger ägg & trängs ihop tillsammans så dom skadas när dom transporteras & i burar & 6 höns per kvadratmeter när det är "bra" ekologiskt, usch.
  Inte kul. Men det var ju hennes första dag, så det är väl okej, I guess... Inte det minsta humoristiskt dock.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.