2 augusti 2007

Dagens ord

Varje dag lär man sig något nytt. Idag har vi lärt oss två nya ord.

Ord 1: Sexualvegan - en vegan som inte vill ha sex med köttätare.

Nyheten som - hur otroligt det än låter - figurerat i en hel del medier på sistone är verkligen underlig. En forskare på en ö på andra sidan jordklotet pratar med några veganer, som visar sig helst ha sex med andra veganer. Och en av den nämner att det är på grund av att köttätares kroppar är uppbyggda av lik. Lite nyhetstorka mitt på sommaren - och vips så har vi den underligaste av nyheter. Det går till och med att få det till att bli en veganattack. Jisses.

Ord 2: Köttskojare - en person som lurar på folk kött utan att leverera.

Också detta är en underlig nyheter - hur har det hela egentligen gått till? Personen har uppenbarligen knackat på hemma hos folk, erbjudit dem att köpa kött ("Go' kväll, får det lov att vara lite kött?"), fått dem att betala för köttet ("Det är väldans fint kött ska du veta, går inte att hitta bättre kött i hela Gävleborgs län, därför behöver jag en liten handpenning, som du säkert förstår?") och sedan funnit sig ståendes med 80 000 kronor. Jisses.

1 kommentar:

  1. Det hemska med "sexualveganismen" är att se reaktionerna. Nu har folk fått ytterligare ett skäl att förakta veganer och, bekvämligt nog, slippa bemöta deras argument. Har veganer någonsin fått ett positivt bemötande i pressen?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.