3 augusti 2007

Semesterläsning

Då denna blogg har en veckas semester kommer här lite förslag på läsning så länge.

Signaturen Edanator tipsade i en kommentar om bloggen Animal Rights: The Abolitionist Approach där Gary L. Francione, professor i juridik vid Rutgers University, skriver om radikal abolitionistisk djurrätt. Och inlägget A Note About Michael Vick är så tänkvärt att det borde vara obligatorisk läsning för de flesta.

En kort bakgrund: för alla som följer amerikansk media och debatt har det varit tämligen omöjligt att kunna missa den senaste tidens diskussioner om, och demonstrationer mot, Micheal Vick.

Micheal Vick är en stjärna inom den amerikanska fotbollen i USA, men har hamnat i trubbel efter att det avslöjats att det förekommit arrangerade hundslagsmål på hans gård. Rättegång väntar, Vick menar att han är oskyldig och inte kände till vad som föregick på gården, där han enligt egen uppgift sällan befann sig. Myndigheterna säger sig ha starka bevis mot honom.

Upprördheten har varit stor, en berättigad upprördhet. Eller?

Organisationerna PETA och HSUS har demonstrerat utanför Micheal Vicks lags träningsanläggning (där han tills vidare är avstängd), utanför hans sponsorer Nike och Reebok (som nu sagt upp sina sponsorsavtal) och det har varit ett allmänt ståhej. Som sagt, väldigt berättigat. Eller?

2 kommentarer:

  1. Bara fk: Per-Anders tipsade om Franciones blogg 14 dagar tidigare: http://peranderssvard.blogspot.com/2007/07/abolitionistapproachcom.html
    Visst läser ni Per-Anders?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.