4 oktober 2007

Gör något för djuren idag!

Idag är det Djurens dag, den 4 oktober (nej, inte en dag för kanelbullar). Dagen uppmärksammades första gången i Florens 1931, då för att skydda utrotningshotade arter. Att den uppmärksammas just 4 oktober beror på djurens skyddshelgon, Franciskus av Assisis, har sin helgondag denna dag. Så gör något extra för djuren idag - vi hjälper dig på vägen!

Och med anledning av detta jubileumsår - så här såg det ut på den första demonstrationen på Djurens dag i Sverige, 1969.

2 kommentarer:

  1. djurens rätt.. hmm då tänker jag så att alla som är med här är vegetarianer, för om verkligen vill deras bästa så borde man inte äta deras kött, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Som samhällsnormen ser ut önskar inte jag att alla som blir medlemmar i Djurens Rätt är vegetarianer.

    Jag vill att Djurens Rätt ska vara en plats i samhället dit man känner att det är angeläget att ansluta sig om man har intresse för hur djur behandlas och där man ska kunna utveckla sitt förhållande till djuren. Djurens Rätt ska med andra ord vara en lärande och en utvecklande organisation. Jag tror att det är viktigt att Djurens Rätt spelar den rollen och att föreningen inte blir dogmatisk och uteslutande till sin karaktär.

    Men det är givetvis viktigt att Djurens Rätt, precis som föreningen gör, lyfter fram att djur är kännande individer med intressen och behov, att djur inte är mat etc.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.