2 oktober 2007

Det är de små djurvänliga saker som gör det

Laser istället för fågelbajs, istället för gevär.

9 kommentarer:

  1. "små djurvänliga saker"?!
    inlägg som detta bekräftar misstanken om att det här håller på att omvandlas till en mer och mer rubbad organisation. det är i allafall inte djurrätt den bedriver. sorgligt.

    SvaraRadera
  2. Det här känns som min vanligaste kommentar...

    Det som skrivs i bloggen är inte alltid Den Största Nyheten. Det är inte alltid Det Mest Revolutionerande Som Hänt. Och det är inte alltid en direkt reflektion över vad organisationen jobbar med just nu.

    Bloggen skulle bli seriöst tråkig om det det vore så.

    Med detta sagt tycker jag det är underligt hur lätt det är att dissa djurvänliga handlingar, steg på vägen.

    PS. PETA har engagerat sig väldigt i nyheten som nämns i detta inlägg. Jag antar att även världens största djurrättsorganisation därmed är en rubbad organisation. Tufft läge.

    SvaraRadera
  3. Kan ni inte starta en "seriöst tråkig" blogg då istället/också?

    SvaraRadera
  4. Förrvirrad diskussion, anser jag. Det som Djurens Rätt bör kritiseras för är att man under 2000-talet agerat världsfrånvänt. Ni har haft en ordförande som snarare positionerat djurrätten längre från människorna än att väcka empati och intresse för den. Ett totalt misslyckande som bland annat bidragit till att rasera i stort sett hela intressebasen för veganism i samhället.

    Mycket av det som nu händer i Djurens Rätt, t ex affischerna som man nu kan se i tunnelbanan, visar ju att organisationen är på rätt väg nu. Ni kommer att skrämma skiten av era motståndare!

    SvaraRadera
  5. Nja, tittar man på medlemssiffrorna så visar det verkligen åt vilket håll DR är på väg. En halvering sedan maxnivån.
    Det borde väl ändå säga något?

    SvaraRadera
  6. Just visar medlemsssiffrorna att vi är på väg upp igen. Varför flertalet ideella organisationer har tappat medlemmar (inte bara de som jobbar med djur, det gäller de flesta) är dock en tämligen komplex frågeställning.

    SvaraRadera
  7. Den uppgången faller inom felmarginalen. Sanningen är väl att medlemstalet fallit med 50% sedan toppnoteringen? Eller?

    SvaraRadera
  8. Jo, nästan hälften så många. Och varför är som sagt en mer komplex fråga än att djurrättsfrågan tappat i intresse, för så är knappast fallet. Samhällsekonomi och hur man väljer att engagera sig tror jag är två av de större förklaringarna.

    Felmarginaler har man för övrigt inom opinionsundersökningar, inte i medlemsstatistik.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.