11 oktober 2007

Greenpeace - våga välj vego

Att köttkonsumtion är skadligt för miljön vet vi. Och att övergå till en vegetarisk eller vegansk kost borde kännas som ett tämligen okontroversiellt steg mot en bättre framtid. Men ack vad svårt det är för stora delar av miljörörelsen att våga ta ett ord som börjar på "veg" i sin mun.

Nu senaste är det Greenpeace i Australien som istället för att börja kika på vegohållet letat efter "bra" djurarter att äta, och kommit på att kängurur är väldigt bra att smaska i sig för miljöns skull, mycket bättre än de döda djur som kallas nötkött.

Känns som att inse ett problem men inte våga ta steget fullt ut för att komma tillrätta med det. För hur blir det om alla i Australien skulle börja käka känguru? Naturligtvis måste de stängas in i anläggningar, trångt blir det nog också, så att det blir lönsamt. Och vips har vi djurfabriker igen med allt vad det innebär i miljöväg.

Greenpeace, våga välj vego.

PS. Känguru är egentligen ingen ny maträtt. Ungefär tre miljoner dödas för att bli mat varje år - "They are shot with high-powered guns between the eyes at night". En tredjedel av allt kött äts i Australien, resten exporteras, främst till Europa. Och känner man inte för att äta dem går det ju alltid att boxas.

1 kommentar:

  1. Känguru är grymt gott, smakar lite som en blandning av nöt och vilt. Man kan faktiskt hitta det i sverige också om man letar lite. Kan rekommenderas. :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.