11 november 2008

Glass mot hjärtattack?

Forskare i USA har kommit långt i framtagandet av en genmodifierad sojaböna som innhåller omega 3-fettsyror. Enligt samma forskning kan regelbunden konsumtion av detta ämne och dessa bönor innebära en halverad risk för att drabbas av en hjärtattack.

Om dessa bönor skulle bli sojaglass, skulle det i så fall räcka med att äta ett par skopor glass i veckan för att få i sig tillräckligt med omega-3 för att minska risken för att få en hjärtattack med 50 procent? Hm. Jag gissar att detta för vissa framstår som en alldeles strålande idé, och för andra som något inte riktigt lika upplyftande.

En bra början kan ju annars vara att välja vanligt vegetariskt, som har ett flertal hälsofrämjande egenskaper. I jämförelse med köttätare har vegetarianer visat sig vara mindre drabbade inte bara av hjärt- och kärlsjukdomar utan och också av fetma, högt blodtryck, typ-2 diabetes och vissa cancerformer. Plus att vegetarianer är snyggare då såklart.

1 kommentar:

  1. människor ska alltid ätas till "något"

    genial mat, smarta piller, tillskott, anti stress, föryngringsmaskiner.

    ..det räcker egentligen bara med att samhället i sig börjar bli kärleksfylliggare. Annars låter vi experterna lappa ihop människans sår med patent på det ena eller andra, med den ena lösningen efter den andra.

    Sojaglass i all ära, men glass är glass. Vem tror seriöst att häsla kommer bara av att gå till butiken för att köpa "smart" glass haha.

    Fyfan, ut ó rör på er gott folk =)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.