15 november 2008

Skriv på mot hönor i burar!

Stor artikel i dagens Dagens Nyheter om höns som fortfarande sitter kvar i förbjudna burar.

Det är tre äggproducent som på klassiskt rättshaveristiskt manér är inblandade i en juridisk process som gör att de kan fortsätta att ha sina värphöns i de oinredda burar som inte är tillåtna enligt den svenska djurskyddslagen. För att citera en kommentar som dök upp i bloggen häromdagen: "VARFÖR kan ni inte hålla er till lagen? VARFÖR kan ni inte anpassa er till samhället och de lagar som gäller för oss ALLA". Jag kunde inte sagt det bättre själv om dessa äggproducenter. Låt mig också citera branschorganisationen Svenska Ägg: "Sverige har världens mest ambitiösa djurskyddslagstiftning. Det innebär att svensk äggproduktion tillgodoser hönsens naturliga beteende."

I bakgrunden till den juridiska processen finns ytterligare ett 30-tal äggproducenter som hävdar att förbudet mot burarna innebar "produktionsbortfall" och "handelshinder". Verkar onekligen att "Världens mest ambitiösa djurskydd" får stryka på foten när det finns pengar att tjäna...

Olagliga burar eller inte, som Djurens Rätts kampanjchef skulle säga - en bur är en bur. Du kan protestera mot att hönor hålls i burar på vår webbplats. Läs mer och protestera på www.djurensratt.se/agg och varför inte ägna lördagen åt att göra en vegansk omelett?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.