27 augusti 2013

Stella McCartney om djur som dödas för mode

"Stella McCartney om djur som dödas för mode."
Intervju från Elle:
"Stella förklarar hur svårt det är att vara banbrytande i en traditionell industri.
– Över 15 miljoner djur dödas varje år för modets skull. Det är inte biprodukter – det är djur som föds upp på farmar och dödas för sitt skinn. Ormar, krokodiler, strutsar … Man använder killingar till extra mjukt ”kid leather”. Det är en dold industri. Man undanhåller för kunderna hur branschen fungerar. Jag tror att de flesta skulle avstå från att köpa om de visste."

2 kommentarer:

 1. Säger Stella som använder silke (larver kokas ihjäl levande) och ull i sin kollektion.
  http://vegansaurus.com/post/1480705067/wtf-stella-mccartney-cashmere-for-babies

  SvaraRadera
 2. Inte jättebra Fredrik, men jag har överlag lite svårt för att nästan varje person vi lägger upp något om, på vår webb eller Facebook, kritiseras för att inte göra tillräckligt. Jag tror det i längden kan göra att personer inte vågar ställa sig på djurens sida för att de inte kan leva upp till djurrättsrörelsens krav på renhet.

  Ingen kritik mot dig, mest en reflektion. Är rätt säker på att Stella gör mer bra än dåligt för djuren, och tycker hon förtjänar att lyftas fram som en bra förebild.

  (Mest absurt blev det i somras, när vi lade upp en bild på två nya medlemmar som fick kritik för att ha djurmönstrade strumpbyxor på sig.)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.