28 augusti 2013

UEFA vill inte att man slaktar djur

"UEFA vill inte att man slaktar djur."

Du känner säkert till bakgrunden (om inte kommer här en kort sammanfattning: ett lag från Kazakstan dödade ett djur inför en fotbollsmatch i en ritual som tydligen ska ge tur, djurrättsproganisationen PETA skickade ett brev till UEFA* och bad dem sätta stopp för det). Nu har UEFA funderat på saken och levererat ett uttalande:
"I would like to make you aware that animal slaughter on a football pitch or in a stadium before, during or after a UEFA competition match – or with reference to a UEFA competition – is totally improper, and will be not tolerated."
Och allt gott så långt, det torde vara ett tämligen självklart uttalande, hoppas jag. Sedan är det förstås svårt att inte slås av den moralisk schizofreni som råder här - en get offras och upprör, medan hundratals djur äts upp på läktaren. Och ev. även sparkas med och på (beroende på vad bollen och fotbollsskorna är gjorda av).

Så, bra att folk reagerat! Bra av PETA (som bara behöver hicka för att få mediauppmärksamhet, känns det som)! Bra av UEFA!

Och nu så tar vi och tänker ett steg längre, ok?

* I min hjärna har alla koll på vad UEFA är, insåg dock att så kanske inte är fallet. UEFA, Union of European Football Associations, är de som bestämmer om fotboll i Europa, ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.