3 oktober 2013

VB6

"VB6." 
Får be om ursäkt x 2 idag. Dels för att bloggen går på sparlåga för stunden. Jag har fått nya arbetsuppgifter i Djurens Rätt, och det är minst sagt fullt upp. Och tyvärr hinns denna blogg då inte riktigt med. Vilket jag tycker är lite tråkigt, men c'est la vie.

Min andra ursäkt är att när jag väl bloggar så handlar det om något så trökigt som VB6.

Jag hade missat det här med "Vegan Before 6", en ny diet skapad av den i USA rätt så omtalade matskribenten Mark Bittman. Och när jag först läste om den tyckte jag att det a) lät jättebra (VB6, låter som ett mungurgelvatten som ger dig superkrafter) och b) lät som en jättebra idé som skulle kunna minska mängden djur och produkter från djur som konsumeras.

Men sen insåg jag att det mest handlar om att gå ner i vikt och... snark. Inte för att jag göra det här inlägget till något korståg mot dieter, men.... snark. VB6 låter förvisso fortfarande fräsigt, men ordet vegan låter fräsigare. Ibland behöver man faktiskt inte krångla till det.

Och är det omöjligt att vara vegan på heltid, vilket är Mark Bittmans poäng - att äta vegansk på dagen och sedan sluta efter kl. 18, så kanske det är som det är, och inget som behöver heta något? Och om det inte är så att varje kostval som kan kallas en diet måste ha ett namn för att sälja böcker förstås.

4 kommentarer:

 1. Korståg mot dieter låter skitbra tycker jag. Det alldeles för mycket ätstördhet och fetthat inom veganismen.

  SvaraRadera
 2. Är ganska ny vegan och har upptäckt att om jag försöker äta "för" nyttigt, och minska mycket på fett och socker, så har jag svårare att hålla mig till veganmat, suget sätter in efter "gamla godingar" från barndomen. Kanske bara är hjärnspöken, men så känns det. Jag vill ju gärna vara frisk och äta nyttigt, men samtidigt så vill jag ju i första hand forsätta vara vegan, vilket jag är av etiska skäl. Har svårt att se hu man ska lyckas med företaget att vara vegan av hälsoskäl i det långa loppet, med alla nya dieter, rön och olika gurus som skriker om vad man ska äta....så fort någon lyckas få en att bli osäker på vad som är hälsosammast så är nog risken stor att man börjar äta andra saker. Eller? Jag kanske tänker fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är precis så. Det finns säkert personer som är intresserade av hälsoaspekten, men överlag tror jag att veganism bör vara precis samma mat som man är van vid, men utan djur. Det tror jag absolut är bäst.

   Radera
 3. Tips på bra youtube-klipp! http://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.