23 juni 2010

alliansfördjuren.se - ny valsajt som synar partiernas djurpolitik

Djurens Rätt har i dagarna lanserat vår valkampanj "Allians för djuren". Kampanjsajten finns på http://www.alliansfördjuren.se (och naturligtvis finns kampanjen även på Facebook och Twitter). Nedan vårt pressmeddelande om valkampanjen som sätter djuren i fokus.

Undertecknad kommer på kampanjsidan att blogga om djuren i politiken, så det är möjligt att det blir lite mindre tätt med blogginläggen här fram till i september. Eller så blir det inte så. Vi får se. Men politik-snacket blir definitivt där. Så välkommen över till bloggen på
http://www.alliansfördjuren.se. Vi har en röst, djuren har det inte. Gör skillnad med din.

Allians för djuren.se - ny valsajt som synar partiernas djurpolitik

Nu smygstartar Djurens Rätt valrörelsen för djuren. Vid sidan om de två allianser som inför valet kämpar om svenska folkets röster lanserar Djurens Rätt Allians för djuren. Det är en tredje allians som granskar partiernas hållning i frågor som rör djuren. Alliansfördjuren.se är dess nyöppnade hemsida.

– Behandlingen av djur är en av vår tids viktigaste etiska frågor. Djuren måste in i politiken betydligt mer än vad som är fallet idag. Inför riksdagsvalet granskar vi partierna via vår nya sajt, alliansfördjuren.se, säger Djurens Rätts förbundsordförande Camilla Björkbom.

På alliansfördjuren.se kommenterar Djurens Rätt aktuella politiska händelser och följer valrörelsen från djurens perspektiv. Sajten innehåller en granskning av blockens, partiernas och enskilda politikers ställningstaganden i frågor som rör djur.

- Som väljare behöver du inte vänta ända till den 19 september för att göra din röst hörd. Du kan redan nu skicka ett meddelande på sajten till vår framtida jordbruksminister, vem det än blir, för att se till att djurfrågorna tas på det allvar som de förtjänar, säger Camilla Björkbom.

Partierna inställning i fyra nyckelfrågor som rör djur i Sverige granskas särskilt: förbättrade villkor för grisarna, satsning på vegetarisk mat, begränsning av djurförsöken och förbud mot pälsfarmning. Djurens Rätt överlämnade nyligen 107 471 namn till jordbruksministern för ett förbud mot pälsdjursuppfödning. Han var imponerad av mängden namn men meddelade att han inte kommer att driva frågan om ett förbud.

- Det är tydligt att väljarna har gått före politikerna i den här frågan. Djurens Rätt har visat att det finns en opinion för ett förbud mot att föda upp djur för päls. Det bör politikerna reagera på, säger Camilla Björkbom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.