8 oktober 2012

Djurens Rätt debatterar kycklingar på Aftonbladet Debatt

"Djurens Rätt debatterar kycklingar på Aftonbladet Debatt."
Idag skriver Göran Hådén, djurpolitiskt ansvarig i Miljöpartiets partistyrelse och Camilla Björkbom, förbundsordförande för Djurens Rätt, om kycklingar och Kronfågel på Aftonbladet Debatt: Så mörkar Kronfågel kycklingarnas lidande.
"Nästan 80 miljoner kycklingar föds upp och dödas i den svenska köttindustrin varje år. I SVT Rapport och Ekot har konsumenter kunnat ta del av skakande avslöjanden om det lidande kycklingarna utsätts för. Ett lidande som Kronfågel gör allt för att dölja. Avslöjandena borde istället leda till en ordentlig sanering av kycklingbranschen.
[...] Kronfågel framhåller gärna att det finns kycklingar som har det ännu värre på andra håll i världen – men det hjälper tyvärr inte kycklingarna i Sverige. Djur ska inte behandlas som känslolösa produkter. Djur ska behandlas som de levande, kännande individer de är med rätt till sitt naturliga beteende."

1 kommentar:

  1. Hej! Jag såg både rapport kl 18 o 19.30 igår måndag, detta att behandla djur på detta sätt är rent förfärligt. Detta förfarande måste få ett slut omedelbart, dessa kycklingar är levande, kännande individer som kan få både ångest och uppleva smärta med denna grymma hantering som uppsopning är, för att sedan packas i lådor med stor trängsel. OACCEPTABELT, OETISKT samt OMORALISKT. ullamila, Djr Karlskrona

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.